Help de Brandwonden Stichting
Litteken bij kindLitteken bij kind

Welke littekencreme voor mijn kind?

Ai! Je zoontje of dochtertje is ongelukkig gevallen. Een diepe snee, vaak nét in het gezicht. Nu vrees je voor een ontsierend litteken waar je kind vooral later last van heeft. Is er een littekencrème die geschikt is voor je kind?

Het korte antwoord is: ja. De meeste littekencrèmes kunnen ook voor kinderen gebruikt worden. Dat geldt in ieder geval voor ALHYDRAN.

Hoe voorkom je een litteken bij je kind?

Of er een litteken komt, hangt af van de diepte van de wond. Je kunt het ontstaan van een litteken helaas niet voorkomen. Je kunt er wel voor zorgen dat de huid zo goed mogelijk herstelt en het litteken zo onzichtbaar mogelijk wordt (een dun wit lijntje).

Allereerst is het belangrijk dat de wond goed gehecht of geplakt is. Daarna is het belangrijk om de huid goed te verzorgen na wondsluiting.

Daar zijn veel vragen over, dat lees je bijvoorbeeld op fora:

“Ik ben toen ik klein was ook op mijn kin gevallen, maar dat zie je toch nog heel goed. Gelukkig zit hij precies op de ‘hoek’ zeg maar, iets naar de onderkant toe dus zo valt het niet meteen op. Maar in mijn tijd deden ze er nog niks aan om een litteken te voorkomen. Ik zou er dus zeker wel iets op smeren, heb je iig alles geprobeerd.”
bron: VIVA forum

Welnu, smeren is niet zomaar ‘alles proberen’. De noodzakelijkheid van smeren is bewezen: je moet de huid soepel houden om littekens te voorkomen.

En júist bij kinderen is smeren belangrijk. Hun huid heeft een hogere spanning omdat ze nog jong zijn. Dat verhoogt de kans op littekenvorming.

ALHYDRAN werkt bij littekens

Wij hebben de werking van onze littekencrème wetenschappelijk laten testen. De resultaten zijn kraakhelder:

  • De (litteken)huid wordt soepeler
  • De huid wordt minder rood en jeukt minder
  • Kinderen worden rustiger en slapen beter
  • Littekens verbeteren zichtbaar

Het resultaat zie je snel. Smeer de dichte wond van je kind dagelijks 3 keer in met ALHYDRAN. Daarmee voorkom je de zichtbaarheid van een litteken zoveel mogelijk. Dat blijkt ook uit de vele positieve ervaringen.

Met ‘dichte wond’ bedoelen we dat de huid weer gesloten is. Dat kan door hechtingen zijn, maar ook door de helende kracht van het lichaam zelf.

Littekencrème ALHYDRAN eerst uitproberen bij je kind?

Geen probleem: je kunt een gratis proefmonster bestellen. Binnen 2 werkdagen in huis.

Ervaringen met ALHYDRAN bij kinderen

Mijn zoon was ernstig verbrand in Portugal. Wij hebben toen een proefmonster van ALHYDRAN aangevraagd. Ik was bang dat hij er littekens aan over zou houden, echter is er nauwelijks meer iets te zien. Hij was erg tevreden over het product. Het smeert makkelijk uit en is niet vet.

Saskia van Rooijen

Mijn zoon en ik zijn zeer tevreden over ALHYDRAN. Hij had een brandwond door een ongeval op de trampoline. We zijn meteen toen de korsten eraf waren gaan smeren. Resultaat na een half jaar: de huid is mooi genezen. Er is nu nog een licht verschil in huidskleur.

Monique de Groot

Het litteken op de hand van mijn dochter is netjes aan het genezen met ALHYDRAN SPF 30 en meteen beschermd tegen de zon. Ideale combinatie.

Judith

Probeer ALHYDRAN nu