Litteken na keizersnedeLitteken na keizersnede

Litteken na keizersnede verzorgen

Veel vrouwen hebben last van hun litteken na een keizersnede. Oók na 1 jaar of zelfs langer. De pijn die veel vrouwen voelen uit zich voornamelijk in een ‘trekkend’ gevoel. In enkele gevallen straalt de pijn ook uit naar andere delen van het lichaam, zoals de heup of rug. Dit trekkende gevoel wordt veroorzaakt doordat je littekenhuid veel minder soepel is dan gewone huid.

Zij hebben last van:

  • Roodheid
  • Jeuk
  • Pijn
  • Zwellingen/een ‘dik’ litteken
  • Een lelijk litteken

Herkenbaar?

Hoe kun je het beste je litteken na een keizersnede verzorgen?

LET OP: Ga hoe dan ook in alle gevallen naar je huisarts voor overleg! Hoewel bovenstaande klachten goed verklaard kunnen worden, kunnen wij nooit op deze website beoordelen waarom je precies last hebt van je litteken. Als je litteken rood en pijnlijk is, is het misschien ontstoken door een infectie. Daar helpt ons product, littekencrème ALHYDRAN, absoluut niet tegen!

Een goede verzorging van je litteken is gelukkig goed mogelijk. Alles wat je nodig hebt is de juiste littekencrème, zodat je minder tot zelfs géén last meer hebt van de klachten, én zodat je litteken mooi(er) geneest.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je littekenwond eerst gesloten moet zijn voordat je begint met het smeren van welke zalf of crème dan ook. Toch kun je voor die tijd wel iets doen om de nog niet gesloten wond te verzorgen: lucht je wond regelmatig en houdt de wond goed droog. Zo voorkom je infecties.

Verzorging nadat de wond gesloten is:

Zodra je huid gesloten is, is het zaak om direct te beginnen met insmeren met een goede littekencrème. Wanneer je niet (goed) smeert, kun je inderdaad last blijven houden van roodheid, jeuk, pijn en zwellingen, én er kan een zichtbaar, lelijk litteken achterblijven. Want:

Je klachten worden voornamelijk veroorzaakt doordat je beschadigde huid niet genoeg vocht kan vasthouden om goed te helen. Door uitdroging ontstaat verkleuring, jeuk en dat welbekende ‘trekkende’ gevoel waar veel vrouwen het over hebben.

ALHYDRAN zorgt ervoor dat je littekenhuid soepel blijft. Daarmee kun je bovenstaande klachten voorkomen. Daarbij helpt onze zalf je pasgesloten huid sneller te herstellen. Tot slot: doordat onze littekencrème je huid goed verzorgt, kun je een groot deel van de littekenvorming voorkomen. Het is zelfs mogelijk dat je litteken straks niet of nauwelijks zichtbaar is.

Bewezen werking

De werking van ALHYDRAN is bewezen in klinische studies. Niet voor niets wordt onze crème succesvol ingezet bij de nazorg van littekens in diverse brandwondencentra, revalidatiecentra en ziekenhuizen in heel Europa.

ALHYDRAN heeft voor prachtige resultaten gezorgd bij mensen die na een operatie last kregen van hun litteken. Bekijk de ervaringen.

Wil je meer lezen over de verzorging van het litteken en het voorkomen van een afwijkend litteken? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN na een keizersnede

Voor mijn geplande keizersnede ben ik gaan Googelen voor de beste littekencrème. Toen ben ik bij ALHYDRAN uitgekomen. Slechts een paar uur nadat ik het had aangebracht voelde ik verlichting van de wond. Het branderige en trekkerige gevoel was weg. Nu een half jaar later is de wond super mooi genezen, zonder roodheid. De crème is super zuinig in gebruik. En het werkt gewoon echt!! Bedankt ik ben er zó blij mee!

Delilah

Ik ben echt ontzettend fan en ik kan het iedereen aanraden. Zelf heb ik het op mijn litteken van de keizersnede gesmeerd en bij de eerste echo van mijn aankomende kindje was de verloskundige verbaasd over hoe mooi het litteken was weggetrokken in 2 jaar.

Hanneke

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.