Help de Brandwonden Stichting
Zonnebrand smerenZonnebrand smeren

Mag je een litteken insmeren met zonnebrand?

Ja, je kunt je litteken beschermen tegen zonlicht met zonnecrème. Maar dat is geen actieve littekencrème die littekens voorkomt en/of helpt vervagen.

Daarom hebben we ALHYDRAN doorontwikkeld: straks werkt onze littekencrème niet alleen actief om littekens te voorkomen én bestaande littekens te laten vervagen, de zalf beschermt ook tegen de zon met SPF-factor 30! Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen zonnebrand of littekencrème wanneer je in de zon gaat met je litteken.

Je litteken in de zon? Pas altijd goed op

Wanneer je huid pas gesloten is, is die extra kwetsbaar voor zonlicht. UVA- en UVB-straling zijn schadelijk voor littekens. Te veel zon bij verse littekens leidt tot blijvende verkleuring van je huid. Houd daarom je litteken uit de zon, zo veel mogelijk.

Voorkom hoe dan ook te allen tijde dat je litteken verbrand door zonlicht. Niet alleen om verkleuring te voorkomen, maar natuurlijk ook om huidveroudering tegen te gaan en de kans op huidkanker te verkleinen.

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om je litteken uit de zon te houden. Zeker niet als je een litteken in je gezicht hebt. Ook als je een litteken hebt, wil je kunnen genieten van lekker weer. Daarom is ALHYDRAN met zonbescherming ideaal.

ALHYDRAN met factor 30

ALHYDRAN met SPF-factor 30 betekent dat je je litteken kunt insmeren met een crème die littekens helpt voorkomen en/of vervagen, én je tegelijkertijd beschermt tegen UV-straling.
Natuurlijk blijven alle adviezen over littekens en zonlicht van kracht: zoek zo veel mogelijk de schaduw op, vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur, wanneer de straling het krachtigst is, en smeer je 15 á 30 minuten vóórdat je gaat zonnen in.

En: smeer vaker dan 1 keer per dag! Zweten, zwemmen, afdrogen en wrijving met kleding zorgt dat bescherming door zonnebrandcrème afneemt. Dat geldt óók voor littekencrème met UV-bescherming.

ALHYDRAN littekencreme met SPF30

  • Bescherming tegen de zon – Factor 30 UVA & UBV
  • Minder jeuk, pijn en roodheid
  • Actieve bestrijding van littekens
  • Bescherming en versoepeling van de huid

Veel mensen hebben vragen over hun litteken en zonlicht. We geven antwoorden op een aantal veel gestelde vragen:

De beste zonnebrandcrème in jaren.

Marry

Na een ooglift gebruik ik ALHYDRAN dagelijks, ook als zonnebrand. Het geneest goed, de littekens vervagen langzaam.

Vrouw

Mijn 1e ervaring is 9 jaar geleden toen ik na bestraling een verkleuring van de huid had. Ik heb toen ALHYDRAN gebruikt op de bestraalde huid en het is genezen en de verkleuring is verdwenen. Sindsdien gebruik ik het ook als zonnebrandcrème 30SPF. Ik vind het de beste crème voor een beschadigde huid die er bestaat.

Petra

Bauwien van der Zwaag
Huidtherapeut Huidtherapie Wezep

ALHYDRAN geeft mooie resultaten bij littekens, bestralingsschade en ook bij de droge huid! Een fijn product en een goede keus bij verschillende huidproblemen.

Probeer ALHYDRAN SPF 30 nu