(Extreem) droge huid in je gezicht: kenmerken, oorzaken en tips

Vooral veel vrouwen hebben er last van: een (extreem) droge gezichtshuid. Maar ook genoeg mannen kampen ermee. Misschien gaat het om je baby, peuter of ouder kind.

Wat veroorzaakt die droge huid? En belangrijker: hoe kom je er (zo snel mogelijk) vanaf? We zetten het voor je op een rijtje. Inclusief tips om je huid te behandelen en verzorgen.

Kenmerken

Door je droge huid heb je in je gezicht al snel last van schilfers en velletjes. Maar ook rode vlekken komen veel voor. En natuurlijk: de jeuk.

Oorzaken

Je huid is sterk in het reguleren van vocht. Daarvoor heeft ‘ie een beschermlaag. Maar soms werkt die laag niet meer (goed). Dan verdampt het vocht in je huid, wat leidt tot uitdroging.

Hoe komt het dat je je beschermlaag kwijtraakt? Bijvoorbeeld:

  • Door te veel wassen/douchen. Dan spoel je de vettige toplaag letterlijk weg.
  • Ook de winter is een bekende veroorzaker van een droge huid. Een combinatie van factoren zorgt dat je beschermlaag dunner wordt.
  • Daarnaast blijkt dat zwangerschap, allergie, alcohol, stress en zon kunnen leiden tot een droge huid.

Maar genoeg over de oorzaken. Jij wilt weten: wat te doen?

Tips

Er zijn verschillende manieren om je (extreem) droge huid te verzorgen. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet voor je:

Ga minder vaak douchen

Denk je dat te vaak douchen/wassen de oorzaak is van jóuw droge huid? Duik dan minder vaak onder de douche. Was in ieder geval minder met zeep. Dat zorgt met name voor het verdwijnen van je vettige beschermingslaag.

Ga in ieder geval niet extra reinigen of scrubben. Daarmee maak je het alleen maar erger.

Gebruik een goede gezichtscrème

Als je gezichtshuid droog is, lijkt de oplossing voor de hand te liggen: gebruik een vochtinbrengende crème. Het is alleen niet helemaal zo eenvoudig.

Je hebt namelijk niets aan die crème als je beschermlaag niet hersteld is. Zonder die laag verdampt het ingebrachte vocht net zo hard als het ingebracht is.

Wat je dus nodig hebt, is een crème die niet alleen hydrateert, maar ook je toplaag herstelt. ALHYDRAN, ís zo’n crème.

De hydraterende werking van ALHYDRAN

Het belangrijkste bestanddeel van ALHYDRAN is aloë vera. Een natuurlijk ingrediënt dat bekendstaat om z’n vochtinbrengend vermogen. Maar het doet meer: het geeft je huid een nieuw ‘dakje’. Deze werking is overigens bewezen. Het wordt ook bevestigd door de vele ervaringen.

ALHYDRAN staat vooral bekend als littekencrème. Het wordt gebruikt in veel brandwondencentra: een verbrande huid heeft helemaal geen beschermlaag meer. Die is volledig weggebrand. ALHYDRAN hydrateert én sluit af, waardoor mensen met brandwonden veel minder littekens krijgen en minder huidklachten ervaren.

Maar als gezichtscrème voor jouw (extreem) droge huid? Ook daarvoor is onze zalf uitermate geschikt. Ontdek ALHYDRAN zelf: Bestel een gratis proefmonster.

Ervaringen met ALHYDRAN bij een droge huid

Ik had in m'n gezicht veel schilfers en een erg droge huid. Dat is nu zo goed als weg.

Loes Onstein (23)

Ik had een proefmonster aangevraagd en geprobeerd. De jeuk en schilfers werden minder, dus ik heb gelijk een tube besteld. Ik smeer het 3x per dag op mijn gezicht en het is een stuk minder en de jeuk is bijna weg. Het is echt een goed product.

Henriette Smits (53)

Mijn dochter lijdt aan rosacea, waardoor haar gezicht erg droog is en veel jeukt. Toen ze ALHYDRAN voor de eerste keer probeerde was ze verbaasd over hoe snel de symptomen verdwenen.

Anoniem

ALHYDRAN gebruiken voor je droge huid