Droge huid? Zo kom je er vanaf

Iedereen heeft weleens te maken met een droge huid. Een droge huid jeukt, irriteert, ziet vaak rood en schilfert. Heel vervelend, zeker wanneer je er al een tijdje mee rondloopt en het niet minder wordt. Maar je kunt er wel degelijk vanaf komen.

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe je droge huid ontstaat: Een droge huid ontstaat wanneer de huidbarrière, die bestaat uit vetten, te dun wordt. De vocht in je huid wordt dan niet meer vastgehouden, maar ontsnapt. Je waterhuishouding raakt uit evenwicht, en je huid droogt uit.

Mogelijke oorzaken van een droge huid

1. Te vaak douchen/wassen met zeep

 • Te vaak wassen met zeep
 • Te veel contact met reinigingsmiddelen
 • Te veel contact met chemische stoffen

Was jij je vaak met zeep of kom je op je werk veel in contact met bovengenoemde middelen en stoffen? Dan is de kans groot dat dat de oorzaak is van je droge huid! Iedere dag douchen is te veel van het goede. Net als te lang, te heet en te vaak je handen wassen met zeep. Op lange termijn kan het zelfs leiden tot een permanent droge, geïrriteerde en jeukende huid (dat gevoel dat je vaak hebt vlak ná het douchen).

Warm en vooral heet water zorgt ervoor dat je huid ontvet. Stevig schrobben met zeep verergert het alleen maar. Juist vet is voor je huid belangrijk om vocht vast te houden. Je spoelt letterlijk je huidbarrière weg. Gevolg: vocht verdampt en je huid droogt uit.

2. Kachel, vrieskou en wind
Wanneer het kouder wordt, draaien we de verwarming omhoog. De kachel zorgen voor een droge atmosfeer in huis, terwijl de vrieskou en gure wind ook droog is. Je huid krijgt dan te weinig vocht. Dat verhoogt de kans op uitdroging van je huid.

3. Huidziekten en ouderdom
Eczeem en ichthyosis: 2 voorbeelden van huidziekten die zorgen voor uitdroging van de huid. Ook ouderdom is een mogelijke oorzaak: verouderde huid verliest het vermogen om vocht vast te houden.

4. Wonden
Wanneer je huid beschadigd is na een wond (brandwond, operatiewond, litteken, chronische wond, etc.), verliest je huid vaak zijn vermogen het vochtgehalte op peil te houden. Oók wanneer je huid weer gesloten is! Je huid mist dan het ‘dekseltje’ waarmee normaal gesproken vocht vastgehouden wordt.

Droge huid voorkomen

Als je de oorzaak van je droge huid hebt achterhaald, kun je direct maatregelen nemen. Maar het is niet altijd zo eenvoudig, zéker niet bij (ernstige) wonden…

Tips tegen een droge huid

De praktische huis-tuin-en-keuken tips zijn:

 • Matig je douchegewoonten. Bij veel mensen scheelt dat al een hoop klachten.
 • Was je minder met zeep (of met een neutrale zeep).
 • Vermijd contact met reinigingsmiddelen.
 • Stook de kachel niet te hoog in de winter
 • Lucht je woning, óók in de wintermaanden, zodat de luchtvochtigheid op peil blijft. Of zet een bakje met water op de verwarming zetten (of gebruik handige hangende waterreservoirs, die in de winkel te koop zijn).

Crèmes werken niet?

Je hebt vast al geprobeerd om een crème te gebruiken tegen je droge huid. Helaas werken die vaak niet en dit is waarom:

Veel mensen smeren met zalf om vocht in de huid terug te brengen. Helaas is dat maar het halve verhaal: de meeste van die zalfjes brengen wel vocht in, maar zorgen niet voor herstel van je huidbarrière. Oftewel: het vocht verdwijnt weer net zo snel als het aangebracht werd. Je kunt wel smeren, maar zolang je huid het vocht niet kan vasthouden haalt dat niets uit!

Je hebt dus een crème nodig die je huid een handje helpen om de vochtbalans te herstellen: die vocht inbrengt én zorg dat vocht vastgehouden wordt.

ALHYDRAN hydrateert én houdt vocht vast

ALHYDRAN is een sterk hydraterende crème die niet alleen vocht inbrengt, maar je droge huid ook zijn dekseltje teruggeeft. Oftewel: je huid kan de vochtbalans weer herstellen, en je droge huid én je klachten worden snel minder of verdwijnen helemaal.

De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk en klinisch bewezen in onafhankelijke studies. De crème wordt niet voor niets gebruikt in ziekenhuizen en brandwondencentra wereldwijd.

Andere voordelen van ALHYDRAN:

 • Werkt langdurig (3 á 4 uur)
 • Smeert heel goed uit, je hebt dus maar een klein beetje nodig
 • Helpt littekens voorkomen (en bestaande littekens vervagen)

Je kunt ALHYDRAN gratis proberen: bestel een proefmonster, die heb je binnen 2 dagen in huis. Zo ontdek je zelf of het prettig is voor je droge huid. Lees ook de ervaringen van andere gebruikers.

Ervaringen met ALHYDRAN bij een droge huid

Wat werkt dit goed! Ik heb veel minder last van jeuk, roodheid en een droge huid. Ik heb last van Psoriaris, eczeem en een droge huid. Op advies van de dokter heb ik veel geprobeerd, maar niks helpt zo goed als ALHYDRAN.

Melissa

Na enkele dagen de zalf intensief gebruikt te hebben al een duidelijke verbetering waar te nemen. Vochtbalans is na enkele weken verbeterd op de droge plekken (handpalmen). Ik ben positief verrast. Voor ALHYDRAN heb ik al vele soorten crème geprobeerd, maar zonder resultaat.

Dick

Ik heb ALHYDRAN gebruikt voor mijn droge huid en eczeem. Het product heeft fantastisch werk geleverd.

Sandrina

Probeer ALHYDRAN nu