Littekencrème ALHYDRANLittekencrème ALHYDRAN

Wat te smeren op brandwonden?

Heb je een (ernstige) brandwond opgelopen? Dan loop je het risico op het ontstaan van een litteken. Op tijd starten met de juiste crème na een verbranding kan daarbij helpen. De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk en klinisch bewezen. Wij gaan je daar meer over vertellen.

Wat je moet weten over brandwonden en littekens

Bij een brandwond is er sprake van beschadiging van de huid. Bij een kleine huidafwijking, als gevolg van een klein schaafwondje bijvoorbeeld, herstelt de huid zichzelf. Bij een beschadigde huidbarrière, zoals bij een brandwond, is meer aan de hand.

Bij elke verbranding van de huid (eerstegraads tot en met derdegraads) raakt de bovenste huidlaag, beschadigd. Bij een beschadiging van deze huidlaag kan de huid al veel vocht verliezen. Het gevolg bij een beschadiging in de diepere huidlaag, is veel groter, namelijk:

 • Overtollig vochtverlies;
 • Een droge en rode huid;
 • Gevoeligheid voor indringers (zoals bacteriën).

Het resultaat is jeuk, roodheid en een verhoogde aanmaak van littekenweefsel en dus…een litteken.

Herstellen van de huidbarrière

De beschadigde huidbarrière wil je zo snel mogelijk herstellen. Hoe sneller je dit doet, hoe kleiner de kans op een zichtbaar litteken. En om dit te doen, heeft de huid twee belangrijke ingrediënten nodig die in balans horen te zijn:

 • Occlusieve ingrediënten (zoals natuurlijke oliën). Die voorkomen de vochtverdamping uit de huid door een dunne laag op de huid aan te brengen.
 • Hydraterende ingrediënten zoals Aloë Vera Gel). Niet door dit toe te voegen aan de huid, maar door het in de huid naar de juiste plek te transporteren waar het nodig is.

De complementerende mix van ingrediënten in ALHYDRAN zorgt voor een goed herstel van de beschadigde huidbarrière.

Het bewezen effect van ALHYDRAN

Wetenschappelijke en klinische studies maar ook casestudies over het gebruik van ALHYDRAN hebben het volgende aangetoond:

 • ALHYDRAN vermindert littekens die nog actief zijn.
 • De crème zorgt voor een optimale hydratatie van de huid.
 • Het reduceert jeuk en huidpijn.
 • Het vermindert droogheid en roodheid.
 • De werking is aangetoond bij verschillende huidindicaties.
 • ALHYDRAN werkt snel en heeft een langdurig effect. Slechts 1 à 2 keer een kleine hoeveelheid smeren per dag is voldoende.

Het verminderen van klachten door de bewezen effectiviteit van ALHYDRAN kan een positief effect hebben op de kwaliteit van leven. Let wel goed op! Smeer ALHYDRAN alleen op een gesloten (brand)wond. Smeer het niet op een open wond of in slijmvliezen.

Ervaringen met ALHYDRAN

ALHYDRAN wordt wereldwijd geadviseerd door brandwondencentra, plastisch en esthetisch chirurgen, huidprofessionals en radiotherapeuten. We kunnen met recht zeggen dat ALHYDRAN de standaard is in de nazorg van brandwonden en littekens.

 • Bekijk eens dit filmpje over de ervaringen met ALHYDRAN door de ogen van een professional.
 • Of de ervaringen van een patiënt met ALHYDRAN.

ALHYDRAN en siliconentherapie

ALHYDRAN werkt uitstekend in combinatie met druk- en siliconentherapie. Bijvoorbeeld door deze siliconenbehandeling gedurende de nacht in te zetten en het smeren van ALHYDRAN gedurende de dag.

Meer over ALHYDRAN en over littekenbehandeling met siliconen lees je in de Littekengids. Deze vraag je hier gratis aan.

Ervaringen met ALHYDRAN bij brandwonden

Het gebruik van ALHYDRAN heeft zeker bijgedragen tot verzachting van de klachten: pijnlijke, stekende jeuk in mijn hals na zonverbranding. Algeheel herstel van de huid is twijfelachtig volgens de dermatoloog, maar ik wordt 's nachts niet meer wakker van de jeuk, en kan weer kleding verdragen aan mijn hals. ALHYDRAN werkt direct verkoelend en verzachtend, smeert makkelijk uit. Ik blijf er voorlopig mee doorgaan.

Freek van Leeuwen

Ik weet dat brandwonden vervelende littekens kunnen opleveren. Dit wilde ik zoveel mogelijk voorkomen. Toen mijn wond dicht was, begon ik met smeren. Het heelde prachtig, er kwam geen rimpelige huid of littekens. Ook trok mijn huid minder en werd het soepel. Het verschil met de rest van mijn huid en de wondplek is nauwelijks zichtbaar. Daar ben ik super tevreden mee.

Antoinette

ALHYDRAN is de enige zalf die comfort gaf aan mijn verbrande huid! Ik ben 11 jaar geleden voor 40% verbrand vanaf mijn middel. Ik heb veel zalven uitgeprobeerd om de jeuk, roodheid en het trekken van de huid te verminderen. Er was niet veel wat hielp of soms maar even. Ik weet nu dat ALHYDRAN héél goed helpt en zorgt dat mijn huid soepel wordt en blijft.

Anoniem

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.