Straie voorkomen of verminderenStraie voorkomen of verminderen

Kun je striae van een zwangerschap verminderen, voorkomen of verwijderen?

Laten we heel eerlijk zijn: striemen zijn niet altijd te voorkomen en zeker niet te verwijderen met een crème. Ja, je kunt smeren met een crème tijdens de zwangerschap. En dat raden we ook absoluut aan. Het zal op z’n minst helpen om de schade te beperken, je huid goed te verzorgen en klachten (zoals jeuk) te verlichten. Maar of je wel of geen striae krijgt, hangt van veel factoren af. Erfelijkheid speelt bijvoorbeeld óók mee.

Als je op deze pagina bent geland, zit je waarschijnlijk in 1 van de volgende situaties:

  • Je bent zwanger, en wilt de kans op striae verminderen
  • Je was zwanger en hebt striae, en je wilt de zichtbaarheid daarvan verminderen

In het laatste geval kunnen we je helaas niet helpen; heb je eenmaal striae, kom je er nooit meer vanaf. Wél kunnen we je helpen om je huid soepel te maken en hiermee de kans op striae te verkleinen.

Hoe ontstaat striae?

Striae, ook wel striemen genoemd, ontstaat omdat je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden. Door zwangerschap krijg je dan bijvoorbeeld striemen op je buik. Maar er zijn vele oorzaken van huidstriemen: groeispurt, intensief trainen, etc. Het komt dus ook voor bij mannen.

Door de te snelle groei, scheurt je bindweefsel. Is dat eenmaal gebeurt, is herstel slechts beperkt mogelijk. Daarom is behandeling van striae gericht op (erger) voorkomen.

Of jij striae krijgt, hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld:

  • Je lichaamsbouw
  • Hoe snel je huid groeit
  • Hoe groot je huid groeit
  • Erfelijke aanleg voor striae

Striemen verminderen of zelfs verwijderen met een crème?

Helaas, dat resultaat kun je niet verwachten. Als de striemen er eenmaal zitten, wanneer je bindweefsel is gescheurd, zal het zichtbaar blijven. Met een dure laserbehandeling kun je wel iets doen aan de zichtbaarheid van striae.

Er zijn online allerlei handleidingen en middelen te vinden om striae te verwijderen, maar of het werkt, kunnen we je niet vertellen. De wetenschappelijke basis ontbreekt in ieder geval. Hoe dan ook: de mogelijkheden zijn beperkt.

Je kunt wél proberen om striemen te voorkomen, het ontstaan tegen te gaan. Doe dan ook zeker aan preventie tijdens je zwangerschap; want heb je ze eenmaal, dan kom je er simpelweg niet meer vanaf.

Ben je zwanger en wil je de kans op striae verminderen?

Je bent zwanger, je huid groeit snel. Misschien zó snel dat je onderhuidse bindweefsel scheurt. Wanneer dat gebeurt, ontstaan striemen, oftewel: striae.

Wat je ook doet, soms is het niet te voorkomen. Wél kun je de kans drastisch verminderen. Het advies dat je het vaakst vindt, is: smeren, smeren, smeren. Met de beste hydraterende crème die je kunt vinden. En dan vooral met Aloë Vera.

Waarom Aloë Vera?

Omdat striae een probleem is van de dieperliggende huidlagen. Crèmes die alleen hydrateren aan de oppervlakte, hebben dus geen nut. Aloë Vera (in de pure vorm) dringt wél door tot je diepste huidlagen, en zorgt ervoor dat de huid zo soepel en elastisch mogelijk blijft. En dus: minder kans op striae. Hoe eerder je begint met smeren, hoe beter.

Nogmaals: geen enkele crème geeft je de garantie dat je striae voorkomt. Maar je kunt de kans wel zo klein mogelijk maken.

En als we zo vrij mogen zijn: wij van ALHYDRAN adviseren ALHYDRAN. Met een reden.

ALHYDRAN hydraterende crème

ALHYDRAN is een littekencrème. Het heeft een bewezen werking: onze zalf voorkomt én vermindert littekens. Daarnaast verlicht ALHYDRAN allerlei klachten die gepaard gaan met littekens. Oók met striae: uitdroging, jeuk, pijn en roodheid.

ALHYDRAN bevat pure, onbewerkte Aloë Vera. Hét bestanddeel dat overal genoemd wordt als het gaat om verminderen van striae.

Aloë Vera-gel is zelfs het hoofdingrediënt van onze crème; dat kun je controleren door het etiket te checken. Daarop moet een fabrikant altijd eerst het belangrijkste bestanddeel noemen. Vergelijk dit eens met andere crèmes die zeggen Aloë Vera te bevatten; meestal gaat het dan slechts om een klein beetje of om poederconcentraat.

Dankzij het hoge gehalte pure Aloë Vera-gel werkt ALHYDRAN tot diep in je huid. Het houdt je bindweefsel soepel en elastisch. Zo verklein je de kans om striae te ontwikkelen.

Probeer ALHYDRAN gratis

Ervaringen met ALHYDRAN tijdens de zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap heb ik ALHYDRAN gebruikt om mijn buik mee in te smeren tegen huidstriemen (striae). Na 4 maanden smeerde ik het iedere avond op mijn buik. Mijn buik is altijd erg smal en strak geweest. Nu na 9 maanden is het resultaat dat mijn buik gegroeid is zonder jeuk en huidstriemen! Met dank aan ALHYDRAN. Ik kan echt aanraden om het te gebruiken tijdens je zwangerschap.

Yvette

Ik had door de zwangerschap een jeukende buik. Mijn huid was erg droog, maar ALHYDRAN hield mijn huid soepel. Ik heb geen striemen gekregen. Deze crème ruikt heel neutraal, ook is de crème lekker dik en trekt snel in. Ik kan de crème iedereen aanraden.

Sylvia

Ik gebruikte ALHYDRAN tijdens mijn zwangerschap. Het is een geweldig product! Ik heb geen striae gekregen.

Anoniem

ALHYDRAN gebruiken bij striae

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.