Litteken verzorgenLitteken verzorgen

Hoe moet je een litteken verzorgen?

Hoe moet je een litteken verzorgen? Met water! Beter gezegd: door te hydrateren. Doe je dat op de juiste manier, is de kans het grootst dat je wond ‘mooi’ geneest. Oftewel: dat je litteken zo klein en onzichtbaar mogelijk is. En als je al een litteken hebt, zorgt hydratatie ervoor dat ‘ie minder zichtbaar wordt.

Waarom hydrateren?

Je huid heeft water nodig. Om niet uit te drogen, maar ook om te herstellen bij wonden.

Bij (diepe) wonden is er een probleem: je beschadigde huid kan geen vocht meer vasthouden. Je huid mist z’n ‘dakje’. En daardoor verdampt vocht (te) snel.

Om je wond te herstellen, trekt je huid vocht uit je diepere huidlagen. Maar ook dat vocht verdampt snel. En dus trekt je huid nóg meer vocht uit je diepere huidlagen. Ook dat verdampt weer. Enzovoorts.

Een vicieuze cirkel met vervelende gevolgen: uitdroging van je huid, jeuk, roodheid, een ‘trekkend’ gevoel. Je herkent het wel. Bij jeuk ga je krabben, waardoor je je huid alleen maar meer beschadigt…

Je huid heeft dus hulp nodig

Jouw hulp. Het is aan jou te zorgen dat je huid in nood voldoende gehydrateerd wordt om zo mooi mogelijk te herstellen. Maar hydrateren alleen is niet genoeg…

Want zonder een ‘dakje’ verdampt het vocht dat jij inbrengt weer net zo snel. Je huid blijft vocht uit de diepere huidlagen trekken.

Je moet dus óók voor dat dakje zorgen. Totdat je huid z’n eigen natuurlijke dakje weer heeft. Het is deze eigenschap die de meeste littekencrèmes of vochtinbrengende crèmes missen.

ALHYDRAN: hydrateert én geeft je huid een dakje

Onze littekencrème bezit beide noodzakelijke eigenschappen om je litteken goed te verzorgen:

  • ALHYDRAN hydrateert tot diep in je huid
  • ALHYDRAN sluit de littekenhuid af, zodat het vocht niet verdampt

Gevolg:

  • Al je klachten verlichten of verdwijnen
  • Je huid herstelt mooier, littekens worden voorkomen of vervagen

Deze eigenschappen van ALHYDRAN zijn wetenschappelijk bewezen.

Meer overtuiging nodig?

Lees de ervaringen van ALHYDRAN gebruikers. Bestel een gratis proefsample en overtuig jezelf! Let op: hoe eerder je begint met smeren, hoe beter.

Of, wil je meer lezen over het behandelen van een litteken en het voorkomen van littekenklachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij littekens

Ik gebruik ALHYDRAN voor de gevoelige huid van mijn gezicht en de verzorging van een litteken. Het product is niet vet, verstopt mijn poriën niet en verzorgt en verzacht mijn huid.

Vrouw

Door de mammaverpleegkundige ben ik op deze crème gewezen. Ik gebruik ALHYDRAN voor mijn littekens, die ontstaan zijn na een operatie. De crème smeert goed uit en het werkt verzachtend, maar ook verzorgend. Het neemt de jeuk weg en zorgt dat het litteken soepel blijft. Ik kan het van harte aanbevelen aan eenieder die te maken krijgt met littekens.

Marielle

Door het geurloze ALHYDRAN durf ik mijn beschadigde huid te verzorgen en heb ik na een halfjaar al veel soepelere en minder zichtbare littekens. Weg zullen ze nooit gaan maar ze doen geen pijn meer en dat is heel belangrijk.

Man

Je litteken verzorgen met ALHYDRAN

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.