Keloïd littekenKeloïd litteken

Keloïd litteken behandeling: wat moet je doen?

Keloïde littekens zijn ontzettend vervelend: het is de naam voor een littekengezwel en littekens die gaan ‘woekeren’. Deze soort valt onder de categorie ‘probleemlittekens’. Niet alleen zijn ze veel zichtbaarder en ontsierender, ook geven ze meer klachten dan gewone littekens:

  • Jeuk
  • ‘Trekken’ van de huid
  • Fel rode of paarse kleur
  • Zeer pijnlijk, bijvoorbeeld wanneer je erop gaat liggen

Keloïde littekens herstellen niet vanzelf. Zonder behandeling zullen ze altijd blijven doorwoekeren en -groeien.

Ben jij gevoelig voor keloïde littekens?

Van keloïde littekens is bekend dat verschillende mensen er extra gevoelig voor zijn. Vooral wanneer je een donkere huidskleur hebt, is de kans op deze probleemlittekens groter. Heb je al eerder last gehad van een keloïd litteken? Dan weet je dat je extra op je hoede moet zijn wanneer je een wond hebt.

Behandeling van keloïde littekens: waar begin je mee?

Wij raden aan om direct na wondsluiting preventief te behandelen met een goede littekencrème als ALHYDRAN. Zo blijft je huid soepel en wordt je huid optimaal verzorgd. Wanneer je vroegtijdig start met littekencrème, heb je een grotere kans dat littekenproblemen en huidklachten uitblijven.

ALHYDRAN bevat een eigenschap die veel andere littekencrèmes niet hebben: behalve vocht inbrengen, zorgt het ervoor dat je beschadigde huid afgesloten wordt zodat het vocht niet direct kan verdampen. Pas wanneer je huid blijvend gevoed wordt door voldoende vocht, heeft je huid een grotere kans zo goed mogelijk te herstellen.

Na 2 maanden nog geen effect?

Blijft je wond na 1 of 2 maanden nog steeds rood, of blijft de wond trekken? Raadpleeg dan een specialist. Die zal dan starten met een aanvullende therapie die alleen de specialist kan en mag doen.

Zonder aanvullende behandeling is de kans groot dat je litteken gaat zwellen en/of woekeren. Stel een bezoek aan de specialist dan ook nooit te lang uit!

Heb je al een keloïd litteken?

Heb je al een keloïd litteken die flink is gezwollen en/of is gaan woekeren? Start ook dan met ALHYDRAN! Je litteken zal er niet minder door worden en het woekeren zal niet stoppen, maar je klachten zoals jeuk en spanning op je huid kunnen wel verminderen.

Ga daarnaast ook naar je huisarts. Die kan je doorverwijzen naar gespecialiseerde artsen. In de ernstigste gevallen moet er een plastisch chirurg aan te pas komen om je huid weer mooi te maken nadat het litteken is verwijderd.

Hoe dan ook: wacht nooit te lang met actie ondernemen bij (groot risico op) een keloïd litteken!

Meer weten over het voorkomen van een afwijkend litteken en het voorkomen van klachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij keloïde littekens

Ik heb hevige keloïde littekenvorming, ontstaan na meerdere operaties en injecties. De littekens zijn pas tot rust gekomen na behandeling met ALHYDRAN.

Henk Smit

35 jaar geleden heb ik waterpokken gekregen. Sindsdien heb ik op mijn rug en borsten lelijke keloïde littekens overgehouden. Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een kleine tube ALHYDRAN. De littekens van 35 jaar oud verdwenen bijna allemaal. Ze werden zacht en de dikke verhogingen werden gelijk met de huid. Het is niet te geloven. Ik ben zeer tevreden met de resultaten.

Mevrouw de Palm

Ik heb een nieuwe knieprothese gekregen. Na de operaties kreeg ik ALHYDRAN om op het litteken te smeren. De littekens zijn dan dik, stijf en knobbelig. Na het smeren met de crème verbeterde dat zienderogen. De fysio en de orthopeed waren ook verbaasd over het resultaat!

Mevrouw Baltink

ALHYDRAN gebruiken voor jouw litteken

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.