Ureum in eczeem crèmeUreum in eczeem crème

Wat is ureum en wat is het effect ervan in een crème?

Ureum komt voor in verschillende crèmes en zalven. Vaak voor droge huid of eczeem. Maar wat is het? En waarom is het goed voor de huid?

Wat is ureum?

Misschien heb je het weleens voorbij zien komen in de ingrediëntenlijst van een handcrème of body lotion. Crème met ureum is vaak bedoeld voor de (erg) droge huid of voor eczeem. Het is fijn om te weten wat dit stofje doet en waarom je het op je huid zou smeren.

Ureum is een stof die het lichaam zelf aanmaakt bij de eiwitstofwisseling in de lever. Wanneer het in een crème zit, wordt het echter in een laboratorium gemaakt. Het is dus een werkende stof die aan jouw crème toegevoegd kan worden.

Wat doet ureum?

Crème met (een kleine hoeveelheid) ureum helpt de huid om vocht beter op te nemen.

Een ander effect is dat de huid er weker van wordt. Het weker worden zorgt ervoor dat de huid minder droog wordt en beter vocht kan opnemen. Ook verdwijnen schilfers sneller.

40, 10 of minder %?

Ureum zit in crème omdat het goed samenwerkt met andere werkende stoffen. Er is over het algemeen maar een kleine hoeveelheid in crème nodig voor de voordelige werking.

Hogere concentraties ureum (10% of 40%) zijn eerder nodig bij ergere huidaandoeningen. Een hogere concentratie aan ureum kan ook (meer) irritatie opleveren. Overleg met de arts of dermatoloog wat nodig is voor jouw huidaandoening en klachten.

De voordelen bij droge huid en eczeem

Droge huid is een kwetsbare plek. Het voelt vaak oncomfortabel en soms pijnlijk (bij wondjes). Eczeemklachten worden vaak erger wanneer de huid droog is. Door droogte gaat het meer jeuken en door krabben gaat de huid kapot.

De huid heeft een goede vochtbalans nodig om droge huid en eczeem te herstellen. Omdat ureum je huid helpt om beter water op te nemen, is dit voordelig voor het herstelproces.

Een crème met ureum zorgt voor:

  1. Verbetering van vochtopname in de huid
  2. Minder droge huid
  3. vermindert schilfering
  4. Versoepeling van de huid

ALHYDRAN Eczema Care

ALHYDRAN Eczema Care is een crème waar ureum aan toegevoegd is. ALHYDRAN op zichzelf heeft al een sterke basis. Dit komt onder andere door de verse Aloë Vera gel uit Aruba, dit is het hoofdbestandsdeel van de crème.

Door de combinatie van ingrediënten van ALHYDRAN, ontstaat een crème die erg geschikt is voor eczeem. Het verzorgt de huid en zorgt voor intensieve en langdurige hydratatie.

Erg tevreden met het product. Het verminderde de jeuk en droogheid van mijn huid, die daardoor beter kon herstellen. Een fijn alternatief voor corticosteroïden, waar ik na 30 jaar gebruik niet meer tegen kan!

Elke

De plekken op gezicht van mijn dochter (eczeem plekken) waren binnen een aantal dagen verdwenen. Mijn dochter en ik zijn super tevreden met dit product!

Alida

Voor mij werkt de combinatie van twee crèmes: bij jeuk de Anti Itch Care en ter verzorging de Eczema Care. Het vermindert de droogheid en jeuk aan mijn handen, waardoor ik minder krab. Ik ben heel erg blij met de crèmes. Ik heb duidelijk minder last van mijn eczeem.

Els
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.