Eczeem behandelenEczeem behandelen

Eczeem behandelen: 3 tips

Rode plekken, schilfers op je huid, barstjes, kloofjes en dan die jeuk. Die vervelende jeuk die steeds terugkomt. Eczeem is vaak erg storend. Het geeft niet alleen bovenstaande klachten, maar kan ook zorgen voor slaapgebrek, een slecht humeur en onzekerheid. Tijd om er iets tegen te doen. Drie tips om eczeem te behandelen.

  1. Krab niet
  2. Voorkom uitdroging
  3. Smeer een neutrale crème

Tip 1: krab niet

We weten het: soms word je gek van de jeuk die eczeem met zich meebrengt. Hoe lastig het ook is, probeer vooral niet te krabben. De eczeemhuid is erg kwetsbaar, dus je krabt hem snel open. Dat vergroot de kans op infecties en voor je het weet ben je nog veel verder van huis.

Leid jezelf af, koel de huid en smeer een anti-jeukzalf op de eczeemplek. Die verkoelt, hydrateert en heeft een jeukstillend effect.

Krab je onbewust of word je wakker met opengekrabde eczeemplekken? Probeer dan eens een krabpak. Dit zorgt ervoor dat je niet kunt krabben, vermindert klachten van een eczeemaanval en verlengt de tijd waarin eczeem wegblijft.

Tip 2: voorkom uitdroging

Eczeem gaat hand in hand met een (extreem) droge huid. Een droge huid kan zichzelf minder goed beschermen tegen prikkels van buitenaf. Zo ontstaat een (nieuwe) opvlamming van je eczeem.

Zorg dus dat de huid niet uitdroogt. Je zou misschien denken dat water daarbij helpt, maar niks is minder waar. Water droogt de huid juist verder uit.

Houd je zoveel mogelijk aan deze adviezen:

  • Douche of badder niet te vaak en niet te lang
  • Was jezelf in water dat niet te heet is (37°C is prima)
  • Gebruik zo min mogelijk zeep, douche- of badschuim, ook als je pH-neutrale zeep of zeepvrije wasgel gebruikt.
  • Doe handschoenen aan als je gaat schoonmaken
  • Ga je zwemmen? Blijf niet te lang in het water en spoel chloor na afloop goed van je af
  • Smeer een verzachtende zalf of crème (zie tip 3)

Tip 3: behandel eczeem met een crème

We hebben allerlei dingen genoemd die je kunt vermijden als je eczeem wilt verminderen. Maar er is ook iets dat je juist wél kunt doen: een goede crème smeren.

Gebruik een neutrale crème die verzachtend en hydraterend werkt. Eczema Care is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om eczeemklachten te verminderen. Het is een wetenschappelijk bewezen effectieve crème op basis van onder meer Aloë Vera (hydraterend), ureum (voedend) en melkzuur (beschermend).

Zijn de eczeemklachten verdwenen of zo sterk verminderd dat je er geen last meer van hebt? Ga toch door met het smeren van de crème. Die is namelijk niet alleen gemaakt om eczeem te behandelen, maar ook om een nieuwe uitbraak te voorkomen. Je huid blijft kwetsbaar, dus bespaar jezelf nieuwe ellende en blijf smeren.

Lees verder: seborroïsch eczeem behandelen.

De plekken op gezicht van mijn dochter (eczeem plekken) waren binnen een aantal dagen verdwenen. Mijn dochter en ik zijn super tevreden met dit product!

Alida

Ik had eczeem rond mijn ogen. Door ALHYDRAN te gebruiken ben ik daar nu van af.

Anoniem

Voor mij werkt de combinatie van twee crèmes: bij jeuk de Anti Itch Care en ter verzorging de Eczema Care. Het vermindert de droogheid en jeuk aan mijn handen, waardoor ik minder krab. Ik ben heel erg blij met de crèmes. Ik heb duidelijk minder last van mijn eczeem.

Els
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.