YvonneYvonne

ALHYDRAN crème voor en na bestralingen

Yvonne Kok Driessen had een succesvolle baan als marketing- en bladmanager. Plotseling werd ze geconfronteerd met borstkanker, type 3. De vooruitzichten? Niet bepaald rooskleurig…

Het was 2011. Yvonne was 39 jaar, had een succesvolle baan, een gelukkig huwelijk en twee prachtkinderen van 7 en 8 jaar. Ze kreeg onverwachts borstkanker. De tumor was 5,4 cm groot, met uitzaaiingen naar de lymfeklieren van haar rechteroksel.

Hoe reageerden jullie op dit nieuws?

“Je wereld stort volledig in. Maar niet alleen voor mij, óók (en misschien wel vooral) voor mijn kinderen en man. Wat volgde was een zware periode van grote onzekerheid, met zware behandelingen.

Eerst 1,5 jaar volledige afbraak om alle kankercellen te vernietigen. Daarna nog een half jaar chemo na 2 maanden rust. Vervolgens een zware operatie en nog iets van 17 bestralingen verspreid over 5 weken.

En uiteindelijk hormoonpillen, wat eigenlijk ook gewoon een chemokuur is. Eigenlijk moest ik die 5 jaar slikken. Maar bij mij hadden ze zoveel bijwerkingen, dat ik er na ongeveer 6 maanden mee gestopt ben, in overleg met de specialist.

De behandelingen kreeg ik bij het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven. Oncoloog Drs. Yvonne Y.E.A van Riet was daar mijn grote steun. Dankzij haar en de andere specialisten kan ik het nu – inmiddels 8 jaar later op 47-jarige leeftijd – allemaal navertellen. Daarvoor dank ik ook God en alle engelen.”

Welke rol speelde ALHYDRAN-crème bij je bestralingen?

“Bestralingen kunnen voor veel huidklachten zorgen, zo vertelden de artsen me: onder andere een droge, rode huid en veel jeuk. En zelfs littekens. Het ziekenhuis adviseerde me daarom al vóór de behandelingen ALHYDRAN-crème te gebruiken.

“Verbazingwekkend hoe mooi mijn huid bleef.”

Ik kreeg kosteloos een proefmonster. Eerst was ik, zoals altijd, sceptisch. Alhydran tubes in gras Maar ik merkte al snel hoe fijn smeerbaar het was, hoe snel het intrekt en hoe het daadwerkelijk een meerwaarde was voor het herstel van mijn huid. Bovendien is de crème makkelijk verpakt in tubes, die ik handig kon meenemen naar het ziekenhuis.

Uit voorzorg ALHYDRAN smeren was een goed advies, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Ik heb daardoor nooit last gehad van huidklachten door bestralingen. Dus de crème was echt geen overbodige luxe! Wat ook zo mooi is aan ALHYDRAN, zijn de zeer goede, hoogwaardige biologische ingrediënten. Het is een heel natuurlijk product, zonder chemische troep erin.”

Wat heeft ALHYDRAN uiteindelijk voor jou betekend?

“Ik nam de crème mee naar het ziekenhuis en smeerde het direct na de bestraling al op de huid, vóórdat ik me weer ging aankleden. En het werkte: mijn huid herstelde verbazend snel.

Geen brandwonden of lelijke littekens. Zelfs de elasticiteit van mijn huid bleef behouden. Mijn huid is gewoon puntgaaf gebleven. Zeker voor een roodharige met een witte, gevoelige huid, is dat verbazingwekkend te noemen.

En het zat de werking van de bestralingen niet in de weg (daar maakten de artsen zich enige zorgen over). Want inmiddels praat ik over 8 jaar geleden. Op de bijwerkingen van de chemo en de operatie (het verwijderen van de lymfeklieren) na, ben ik kankervrij verklaard.

Dus ja: ALHYDRAN is in mijn geval zeker van enorme toegevoegde waarde geweest, bij het beschermen van mijn huid tijdens de bestralingen. Je levert al zoveel in tijdens zo’n ziekte. Ik ben zeer gelukkig dat mijn huid gespaard is gebleven.”

Zou je ALHDYRAN aanbevelen bij lotgenoten?

“Ja, zeker weten. Dat doe ik dus bij deze al. Mede dankzij de ALHYDRAN-crème is mijn huid mooi gebleven. Zo mooi zelfs, dat bij de oedeemtherapie (die ik nog steeds heb vanwege de verwijderde lymfeklieren), ik vaak als verbazingwekkend goed voorbeeld word neergezet. Verschillende specialisten konden het eigenlijk niet geloven.”

Lees verder: Welke crème na bestraling?

Ervaringen van bestralingspatiënten

Ik gebruik ALHYDRAN voor mijn brandwonden en beschadigde huid na bestraling. Ik ben héél tevreden over het product. Mijn huid knapt zienderogen op.

Hetty

Geweldige crème en zuinig in gebruik. Prima voor behandeling thuis na bestralingen. Mijn huid knapt snel op.

Trudy Maas

ALHYDRAN zorgt voor minder pijn en roodheid. Het bestraalde gebied werd zichtbaar sneller beter. Mijn huidtherapeut kon sneller starten met behandelen. Het is prettig in gebruik en smeert makkelijk.

Man
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.