Antoinette liep een 2e graads brandwond op door warme melkAntoinette liep een 2e graads brandwond op door warme melk

Antoinette liep een 2e graads brandwond op door warme melk

Zomaar kokend hete melk over je arm. Auw! Niemand verwacht het en toch kan iedereen het overkomen. Antoinette had ineens een 2e graads brandwond. Ze gebruikte ALHYDRAN om haar brandwond te verzorgen.

Antoinettes verhaal: kokend hete melk

Antoinette interview ALHYDRAN“Ik pak zonder er veel bij na te denken mijn mok (kokend) hete melk uit de combimagnetron. Mijn arm stoot tegen het deurtje en ineens gaat het heel snel. De hete melk gaat over de mouw van mijn trui en verbrandt mijn arm.

Ik ga met mijn mouw en al onder de kraan. Wanneer mijn arm al even onder de kraan is, probeer ik het stukje trui los te trekken van de huid. Ik doe dit voorzichtig, om te kijken of het gaat en of ik niet mijn hele huid meetrek. Gelukkig gaat dit goed en zit de trui niet volledig aan mijn huid gebrand.”

Brandwond Antoinette - Voor

Afbeelding 1. Dag 1: Net verbrand door de hete melk
Afbeelding 2. Dag 4: De wond is iets genezen, maar heeft een brandblaar

Littekens voorkomen

“Ik weet dat brandwonden vervelende littekens kunnen opleveren. Ik was bang dat mijn huid er heftig uit zou zien. Dit wilde ik zoveel mogelijk voorkomen en de huid goed verzorgen.

Ik ben gaan googelen en kwam toen terecht bij Alhydran. Een crème op basis van Aloë Vera die uiterst geschikt is voor brandwonden en littekens. ‘In het winkelmandje ermee’, dacht ik. Het was de volgende dag al in huis. Lekker snel.

Toen mijn wond dicht was, begon ik met smeren. Het heelde prachtig, er kwam geen rimpelige huid of littekens. Ook trok mijn huid minder en werd het soepel.

Na 2,5 maanden smeren was het verschil met de rest van mijn huid en de wondplek nauwelijks zichtbaar. Daar ben ik super tevreden mee. Ik had niet verwacht dat de huid zo mooi zou genezen.”

Brandwond Antoinette - Na

Afbeelding 3. Dag 14: De wond is dicht en Antoinette is begonnen met crème smeren
Afbeelding 4. Dag 75: De huid is mooi hersteld, met behulp van ALHYDRAN!

De Brandwonden Stichting zet zich in voor brandwondenpreventie

Verhalen zoals die van Antoinette kent iedereen wel. Een van de doelen van de Nederlandse Brandwonden Stichting is: zorgen voor de meest effectieve preventie van brand(wonden). Dit doet de stichting door, onder andere, onderzoek te doen naar oorzaken van brand en brandwonden en deze kennis te delen.

De Brandwonden Stichting waarschuwt ons ook voor dit soort bijna ‘onzichtbare’ gevaren. Een ongelukje met de gasbrander op de camping, een kind dat een heet glas thee van tafel trekt of de BBQ die een steekvlam geeft. Dit kan bij jou ook gebeuren.

Wees altijd voorbereid op een brandwond

Tips van De Brandwonden Stichting:

  1. Ken de stappen die je moet ondernemen als iemand een brandwond oploopt
  2. Zorg voor een brandblusser en blusdeken in huis of op de camping
  3. Zorg ervoor dat je een EHBO-koffer klaar hebt staan

Onze actie voor de Brandwonden Stichting

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.