SchaafwondSchaafwond

Littekens voorkomen bij schaafwonden

Littekens voorkomen bij schaafwonden is heel goed mogelijk. Zowel bij kleine als bij grote schaafwonden is er risico op littekens. Hieronder hebben we enkele do’s en don’ts op een rijtje gezet, om littekens te voorkomen:

  • Niet krabben aan korstjes!
  • Houd je wond goed schoon
  • Smeer met een goede littekencrème zodra de korst is verdwenen

Als je deze punten volgt, heb je de grootste kans op een mooie genezing van je opperhuid. Zo voorkom je littekens na een schaafwond. We gaan nu nog iets dieper in op de bovengenoemde punten:

Niet krabben aan korstjes

Voor veel mensen is het een verleiding, en vooral kinderen krabben snel wanneer de schaafwond jeukt. Maar een korst op een wond beschermt de wond tegen bacteriën (en dus infecties), en zorgt ervoor dat de huid mooier herstelt. Wanneer je de korst er herhaaldelijk afkrabt, vergroot je de kans op een (groter) litteken.

Houd je wond goed schoon

Met of zonder korst: zorg dat je wond goed schoon blijft zodat de kans op infecties zo klein mogelijk is. Juist wanneer je wond geïnfecteerd raakt, bestaat er een grote kans dat er littekens ontstaan. Was je wond daarom minimaal dagelijks.

Smeer met een goede littekencrème zodra de korst is verdwenen

Zodra de korst is verdwenen, kun je starten met een littekencrème om je huid het laatste zetje te geven om mooi te genezen. Dat zeggen wij niet alleen, dat is ook bewezen in wetenschappelijke studies én de ervaringen van onze klanten. Bovendien wordt ALHYDRAN gebruikt in brandwondencentra en ziekenhuizen om littekens te voorkomen.

Littekens voorkomen bij schaafwonden? Probeer ALHYDRAN (gratis)

ALHYDRAN is een medische littekencrème, die ervoor zorgt dat je beschadigde huid alle ingrediënten krijgt aangereikt voor een zo mooi mogelijk herstel. Je wilt littekens voorkomen bij schaafwonden? Dan moet je ALHYDRAN in ieder geval eens gratis proberen. Lees ook de ervaringen met ALHYDRAN bij wonden.

Wil je meer weten over het behandelen van een litteken en het voorkomen van klachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij wonden

Vijf maanden geleden ben ik gevallen met de fiets op het asfalt. Daardoor is een lelijke schaafwond/brandwond op mijn hand ontstaan. Ik merkte al snel verschil. Ik blijf ALHYDRAN smeren.

C. Keddeman

Mijn zoon en ik zijn zeer tevreden over ALHYDRAN. Hij had een brandwond door een ongeval op de trampoline. We zijn meteen toen de korsten eraf waren gaan smeren. Resultaat na een half jaar: de huid is mooi genezen. Er is nu nog een licht verschil in huidskleur.

Monique de Groot

Geneest de wond goed en littekens zijn na 2 maanden bijna verdwenen.

Bijl

Gebruik ALHYDRAN voor jouw wond

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

Voorwaarden(Vereist)
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.