Steun voor brandwond slachtoffers in Zuid-AfrikaSteun voor brandwond slachtoffers in Zuid-Afrika

Steun voor brandwond slachtoffers in Zuid-Afrika

ALHYDRAN sponsort het ABC Challenge team van Brandwondencentrum Beverwijk. Eind 2018 heeft het brandwondencentrum meegedaan aan de ABC Challenge. Het is een 5 daagse sponsortocht te voet en op de fiets door de mooiste landschappen van Zuid-Afrika. Het doel is om geld in te zamelen voor preventie van brandwonden en behandeling van ernstig verbrande kinderen uit grote delen van Afrika.

BAP Medical, het moederbedrijf van ALHYDRAN, heeft het team van RKZ Brandwondencentrum Beverwijk gesponsord. De Beverwijkers hebben dit jaar 18.746 euro aan sponsorgeld opgehaald voor het goede doel.

Preventie van brandwonden bij kinderen

De ABC Challenge wordt georganiseerd door Action for Burns and Children. Deze stichting zet zich in voor preventie van brandwonden bij kinderen en de kindvriendelijke behandeling van brandwonden slachtoffertjes. De activiteiten zijn ongeveer 20 jaar geleden begonnen en in 2008 is voor dit doel een foundation opgericht. Sinds 2011 wordt jaarlijks de ABC challenge gehouden. Deze sponsortocht is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor deze stichting.

€ 60.000 voor het goede doel

Het team uit Beverwijk bestond uit 7, maar in totaal deden 25 sportievelingen uit Australië, Engeland, Nederland en Frankrijk mee aan de challenge. Zij hebben in totaal 60.000 euro bijeengebracht!

Phoenix Burns Project

Het ingezamelde geld gaat naar het Phoenix Burns Project. Dit project ondersteunt de lichamelijke en psychosociale rehabilitatie en littekenbehandeling van kinderen met ernstige brandwonden.

De kids komen voornamelijk uit de armste wijken, de townships, en ze worden opgenomen in het kinderbrandwondencentrum in het Red Cross Hospital in Kaapstad en ze revalideren in het St Josephs Rehabilitation Centre.

Tevens worden preventieprojecten gefaciliteerd, die vooral in de townships plaats vinden op scholen en in kerken. Ervaringsdeskundigen doen hun verhaal en professionals leren de kinderen gevaren met hete vloeistof en vuur te herkennen. Via flyers worden ook de volwassenen in de townships bereikt.

Bezoek aan projecten in Zuid-Afrika

Na afloop van de sponsortocht heeft het internationale team een aantal initiatieven van het Phoenix Burns Project bezocht:

“In het kinderbrandwondencentrum in Kaapstad zagen we dat er goede zorg en nazorg geleverd wordt door een zeer toegewijd team. Er werd veel informatie uitgewisseld door de verschillende functionarissen (waaronder artsen, kinderverpleegkundigen, fysio- en ergotherapeut). Het was voor ons een feest om de zieke kinderen te verrassen met (6 koffers) uit Nederland meegenomen knuffels!

In de 5 grote townships rond Kaapstad waar voorlichting is gegeven is in de afgelopen jaren is het aantal brandwondenslachtoffertjes dramatisch afgenomen. Dit is geweldig nieuws, want hoe minder kinderen ernstige brandwonden oplopen, des te beter!

We zijn zeer onder de indruk van de resultaten van het werk van de Phoenix Foundation; een aantal van ons is zeker van plan om volgend jaar weer sponsoren te zoeken en mee te gaan hiken of biken doen met de sponsortocht!”

Foto’s van de ABC Challenge 2019

Marjolein, Saskia, Marinke, Jorien, Annabel, Jos en Anita – Bedankt voor jullie mooie prestatie!

Bekijk de Facebook pagina van het team voor meer foto’s en verhalen

Meer weten over ALHYDRAN?

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.