Droge huid in de zomerDroge huid in de zomer

Oorzaken droge huid in de zomer

Heb je last van droge huid in de zomer? Je bent niet de enige. Er zijn verschillende oorzaken die je huid uitdrogen. Wij zetten ze op een rijtje en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken droge huid in de zomer:

Zon en zweten

Door de warmte van de zon verdampt het vocht in je huid sneller. Je bent ook meer aan het zweten, waardoor je meer vocht verliest.

Als je al last hebt van een droge huid, is goede verzorging en goede bescherming tegen schadelijke UV-stralen erg belangrijk. Je droge huid is kwetsbaarder dan normaal.

Wat te doen: Smeer je goed in met een zonnebrand of een crème voor gevoelige huid met SPF. ALHYDRAN SPF 30 verzorgt je droge huid met hoge kwaliteit Aloë Vera gel. De crème heeft een dubbele hydraterende werking en is huidvriendelijk.

Chloorwater

Lekker zwemmen in het zwembad. Heerlijk in de zomer natuurlijk. Jammer genoeg kan chloorwater de huid irriteren en aantasten. Dit kan er voor zorgen dat je huid water, natuurlijke oliën en talg verliest. Die natuurlijke oliën heeft je huid nodig om niet uit te drogen.

Wat te doen: Neem aan het einde van de dag of na het zwemmen een koele douche. Zo spoel je het chloorwater van je af. Dit kan zonder zeep of met een neutrale zeep. Smeer daarna een verzorgende crème om de vochtbalans van je huid te helpen herstellen.

Vaker douchen

In de zomer zweten we meer en douchen we vaker. Een warme douche zorgt ervoor dat het vettige laagje op je huid wordt afgespoeld. Hierdoor verliest je huid meer vocht en droogt je huid sneller uit.

Wat te doen: Het is het beste voor je huid om minder te douchen, maar we begrijpen ook dat je het zweet van je af wilt spoelen. Douche daarom minder lang en minder heet, dit is beter voor je huid. Gebruik wat minder of geen zeep.

Airco

Op een hete dag is een beetje verkoeling in huis of in de auto zeer welkom. Helaas zorgt de airco wel voor een lage luchtvochtigheid in de ruimte. Je raadt het al, hierdoor kan je huid sneller uitdrogen.

Wat te doen: Probeer zo min mogelijk de airco aan te zetten, hoe verleidelijk het ook is. Daarnaast is water drinken belangrijk om de vochtbalans van je huid te behouden. Smeer als laatste hydraterende crème om je droge huid te verzorgen.

Tips tegen droge huid in de zomer

Ik had in mijn gezicht veel schilfers en heb een erg droge huid. Dat is na het gebruik van ALHYDRAN zo goed als weg.

Loes Onstein

Na een aantal keren gesmeerd te hebben is de huid verzacht. Droge velletjes zijn dan stuk minder en ik heb geen jeuk meer.

Novita

ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care is een uitstekende crème. Ik was binnen een paar dagen van mijn droge, geschilferde huid af.

Marga
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.