Huidtherapie na brandwondenHuidtherapie na brandwonden

Huidtherapie na brandwonden

Strakke, rode littekens… Ze zitten je dwars en je vraagt jezelf af of er iets aan te doen is. Een huidtherapeut die is gespecialiseerd in de behandeling van brandwondenlittekens, kan verlichting bieden. De Brandwonden Stichting heeft de juiste adressen voor je.

Wat is een huidtherapeut?

Huidtherapeuten behandelen mensen met een zieke of beschadigde huid zoals acne, (brandwonden)littekens en oedeem. Doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van de huidaandoening.

Huidtherapeuten staan geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Anders gezegd: iemand die zichzelf huidtherapeut mag noemen heeft een vierjarige hbo-opleiding gevolgd en behandelt een scala aan huidaandoeningen.

Kan ik met brandwondenlittekens bij een huidtherapeut terecht?

Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens zijn er huidtherapeuten die de post-hbo opleiding ‘Huidtherapie na Brandwonden’ hebben gevolgd. Deze opleiding is ontwikkeld door Hogeschool Utrecht in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting en specialisten uit de Nederlandse en Belgische brandwondenzorg. Huidtherapeuten met deze opleiding kunnen bijvoorbeeld helpen met litteken-, camouflage- en oedeemtherapie.

Wat kan een huidtherapeut voor mij betekenen?

Littekens van ernstige brandwonden gaan niet meer weg. Ook de huidtherapeut kan dat helaas niet veranderen. Wat de huidtherapeut wél kan doen, is verlichting en verzachting geven. Littekens soepeler maken of roodheid laten afnemen. Realiseer dat elke huid en elk litteken anders is. Tijdens een eerste gesprek geeft de huidtherapeut een reëel beeld waar voor u de verbetering zit.

Waar kunt je een in brandwonden gespecialiseerde huidtherapeut vinden?

Overzicht met gespecialiseerde huidtherapeuten per provincie:
Brandwondenzorg Nederland

Zoek een gespecialiseerde huidtherapeut bij jou in de buurt:
Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kies bij ‘Expertdomein’ voor ‘Brandwonden huidtherapie’

Huidtherapeuten en ALHYDRAN

Veel huidtherapeuten werken met ALHYDRAN. Een krachtige vochtregulerende crème die diep in de huid trekt en van binnenuit de huid herstelt. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten zoals verse Aloë Vera-gel zorgt een langdurige huidhydratatie. Door een optimale combinatie van ingrediënten herstel de huid en verminderen huidklachten.

Huidtherapeuten over ALHYDRAN

Rina Rijkenberg & Jeune de Graaf
Huidtherapeuten De Huidtherapeuten Oosterbeek

Wij adviseren ALHYDRAN al ruim 10 jaar binnen onze praktijk als nazorg bij brandwonden, huidverzorging en na laserbehandelingen. De optimale hydratatie en kalmering zorgen voor een gezonde mooi herstelde huid en bij jeukklachten werkt ALHYDRAN verlichtend.

Inge van der Aa
Huidtherapeut Praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Ik ben zeer blij met ALHYDRAN. Wij zetten het altijd in bij operatie littekens, verbranding, bestraling en ook bij een gevoelige en geïrriteerde huid. Na een dieptepeeling of laserbehandeling zetten wij ALHYDRAN in voor een sneller huidherstel.

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.