Ervaring met ALHYDRAN bij een oude brandwondErvaring met ALHYDRAN bij een oude brandwond

Ervaring met ALHYDRAN bij een oude brandwond

“Het enige middel dat mij ooit geholpen heeft”

Petri van der Sluiszen (56) trok op 1-jarige leeftijd kokend hete koffie over zichzelf heen. Daar hield ze brandwonden aan over: in haar hals en op haar schouder. Van die op haar schouder begon ze een jaar geleden plots last te krijgen…

Ervaring met ALHYDRAN bij een oude brandwond

Wat was er aan de hand met je oude brandwond-litteken?

“Het litteken begon ‘opeens’ pijnlijk te trekken. En werd heel droog. Zo ontstond een schubachtige, verhoornde krokodillenhuid. Door die combinatie (droge huid en trekken) ontstonden wondjes, die steeds weer opnieuw open gingen.

Ik probeerde van alles ertegen: zalfjes, oliën, en tig keer per dag smeren. Maar niets hielp.”

Wanneer hoorde je voor het eerst van ALHYDRAN?

“Omdat de andere middeltjes niet hielpen, vroeg ik advies aan het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Zij adviseerden ALHYDRAN, omdat zij daar bij andere patiënten goede resultaten mee boekten. Ze stuurden me enkele proefmonsters om uit te proberen.

Door het enthousiasme van het Brandwondencentrum had ik redelijk hoge verwachtingen. Ik hoopte dat het iets zou verbeteren aan de ‘onrust’ en pijnlijkheid van mijn huid. Maar tegelijkertijd was ik sceptisch: ‘Het zal wel weer niet helpen.’ Ik had immers al zoveel geprobeerd.

Gelukkig kan ik zeggen dat de crème al mijn twijfels wegnam. Al heel snel wist ik: dit dóet iets. Het heeft zelfs al mijn verwachtingen overtroffen.”

Welk resultaat merkte je van het smeren met ALHYDRAN?

“Allereerst merkte ik dat het litteken minder droog werd, daardoor minder trok en ook minder pijn deed.

Na een tijdje begonnen de harde stukken huid, de korsten, los te laten. Zonder dat ik eraan krabde of pulkte. Daar zaten dan wel kleine wondjes onder, maar die herstelden zich. Er kwam weer een roze huid voor in de plaats. Niet zo soepel als mijn ‘normale’ huid, maar soepeler dan het ooit geweest was.

Nu geldt dit niet voor het hele litteken. Er blijven op plekken wondjes ontstaan. Dat komt omdat de huid simpelweg te strak staat. Daar kan geen middel tegenop, zelfs ALHYDRAN niet. Daarom onderga ik straks plastische chirurgie. Er wordt een stukje huid overheen gelegd.

De operatiewond smeer ik straks absoluut weer in met ALHYDRAN. Ondertussen blijf ik het gebruiken als dag- en nachtcrème. Want in mijn beleving is het een hele neutrale zalf die de huid voedt en herstelt. Ik heb er een heel goed gevoel over.”

Zou je ALHYDRAN aan anderen aanbevelen?

“Zeker weten. Dat héb ik zelfs al herhaaldelijk gedaan. Bijvoorbeeld aan een vrouw die ook heel jong brandwonden opliep.

ALHYDRAN is het enige wat bij mij ooit geholpen heeft. Ik heb nu thuis een flinke voorraad staan.

Voor de volgende zomer haal ik daarnaast de SPF 30-variant in huis. Want ik kom graag buiten en vang veel zonlicht. Vanaf nu vertrouw ik ook op ALHYDRAN om m’n huid tegen UV te beschermen.”

Ik heb een oude brandwond, 55 jaar geleden opgelopen op éénjarige leeftijd. Mijn huid lijkt zich te vernieuwen; elk wondje heelt na enige tijd door herhaaldelijk smeren.

Petri van der Sluiszen

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.