Actinische KeratoseActinische Keratose

Actinische keratose zelf nabehandelen met een crème

Actinische keratose, het voorstadium van huidkanker, is een serieuze huidaandoening die een medische behandeling vereist. Wanneer deze aandoening door een arts is vastgesteld, is de behandeling vaak intensief en kan het je huid belasten. Na de behandeling heeft je huid de juiste nazorg nodig. Wij leggen uit hoe je dat kunt doen.

Het zelf behandelen van actinische keratose is alleen aan te raden als aanvulling op een professionele, medische behandeling. Want deze huidaandoening is het voorstadium van huidkanker.

Dus zie je iets raars op je huid wat je niet vertrouwt? Ga dan direct naar je huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een dermatoloog.

Actinische Keratose

Behandeling van actinische keratose

De behandeling die de dermatoloog voorstelt, gaat zeer waarschijnlijk impact hebben op je huid. Met name stikstofbehandelingen (Cryotherapie), PDT (fotodynamische therapie), curettage (wegschrapen of uitlepelen) en chemische peelings hebben effect op de huid. In sommige gevallen moet actinische keratose zelfs operatief verwijderd worden.

Het doel van de behandelingen is natuurlijk dat de aandoening verdwijnt. En dat je geen risico meer loopt op huidkanker. Maar door de behandelingen kan je huid stukgaan.

Zie het zelf behandelen dus vooral als nazorg. En doe je met een goede crème.

Nazorg van de actinische keratose behandeling

Tijdens de medische behandeling van actinische keratose, verliest je huid een paar belangrijke, natuurlijke eigenschappen. Met name het vermogen om vocht vast te houden (gehydrateerd te blijven) en zelf goed te herstellen. Daardoor ontstaan klachten zoals bijvoorbeeld jeuk. En vocht is dé sleutel tegen die klachten.

Welke crème na de actinische keratose behandeling?

Dankzij een goede crème verlicht en vermijd je deze klachten. Maar let op: gebruik wel een crème die hydrateert én je huid helpt om dat vocht vast te houden. Want mist een crème die tweede functie? Dan droogt je huid juist extra uit en verergeren je klachten.

ALHYDRAN bevat beide bovengenoemde functies. Oftewel, ALHYDRAN zorgt ervoor dat je beschadigde huid:

  • Voldoende vocht krijgt
  • Het ingebrachte vocht kan vasthouden

Zo wordt én blijft je huid weer soepel. En krijgt het zijn natuurlijke helende vermogen weer terug. Deze werking is wetenschappelijk onderbouwd.

Actinische keratose zelf nabehandelen? Probeer ALHYDRAN gratis

ALHYDRAN kan eventueel voldoende zijn voor een goede nazorg van je huid na de behandeling van actinische keratose. Maar overleg wel altijd met je huisarts. Vertrouw niet volledig op zelfbehandeling als het gaat om potentieel kwaadaardige huidaandoeningen zoals actinische keratose.

Besluit je de crème te gebruiken, dan is 3-maal daags smeren voldoende. Je merkt dat huidklachten zoals uitdroging, jeuk en roodheid afnemen.

Bekijk ook ervaringen van artsen en professionals met ALHYDRAN gebruik na behandeling van actinische keratose.

Probeer ALHYDRAN gratis

Ervaringen met ALHYDRAN na actinische keratose

Ik ben zeer tevreden over ALHYDRAN. Ik had een paar plekken met actinische keratose laten aanstippen met stikstof. Toen de korst weg was heb ik 14 dagen gesmeerd. Je ziet er niks meer van!

F. Burgers

Ik heb ALHYDRAN gebruikt na de behandeling van actinische keratose. De huid heelt goed en is na gebruik mooi zacht. Je hebt slechts weinig nodig.

Esther

Ik heb ALHYDRAN gebruikt na zonverbranding op het hoofd (actinische keratose). De crème lijkt wat rust te geven op de hoofdhuid. De factor 30 variant gebruik ik ook, in de zomer.

F. Hopman

Gebruik ALHYDRAN bij actinische keratose?

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.