Zonbescherming voor gevoelige huidZonbescherming voor gevoelige huid

Hoe kies je een zonnebrand voor de gevoelige huid?

Zonnebrand voor de gevoelige huid is belangrijk. Je wil je huid beschermen tegen de zon. Welke zonnebrand kan je het beste gebruiken als je last hebt van eczeem of een beschadigde huid, bijvoorbeeld na een operatie?

Wij hebben een hydraterende crème met zonbescherming die ideaal is voor je kwetsbare huid. Hier lees je waar je op moet letten. En waar een zonnebrand voor je gevoelige huid aan moet voldoen.

ALHYDRAN SPF 30 beschermt je huid tegen UV-straling, verzorgt je huid en is geschikt voor een gevoelige huid. Wil je SPF 30 gratis proberen? Vraag een gratis proefmonster aan.

Zonbescherming is bij de gevoelige huid éxtra belangrijk

Bij een kwetsbare huid is zonbescherming extra belangrijk. Doordat de huid barrière is beschadigd, kan schadelijke UV-straling nog gemakkelijker doordringen.

Wanneer je een droge, gevoelige of geïrriteerde huid hebt, moet je op aardig wat ingrediënten letten. In dit artikel lees je welke zonnebrand je bij een gevoelige huid kan gebruiken. En aan welke kenmerken deze moet voldoen.

Welke zonnebrand is goed voor je huid?

Je hebt een litteken, eczeem, acne… Je wil niet dat je huidprobleem na het smeren erger wordt. Maar je wil je huid wél beschermen tegen de zon.

Je wil een huidvriendelijke crème. Een zonnebrand zonder extra toevoegingen. Want alle ‘onnodige’ stofjes die aan crèmes toegevoegd worden, maken je huidprobleem meestal nóg erger.

In je zoektocht naar de juiste crème, zijn hier een aantal punten waar je op moet letten:

Zonnebrand zonder parfum

Crèmes met parfum kunnen heerlijk ruiken. Echter kan elke toevoeging een huidreactie opwekken. Dit geld ook voor parfums.

Zo’n reactie wil je voorkomen. Zeker bij een gevoelige of beschadigde huid. Je kan daarom beter voor een zonnebrand zonder parfum kiezen.

ALHYDRAN SPF is parfumvrij. De crème bevat natuurlijke ingrediënten. Zonder toegevoegde geur. Dit maakt de zonnebrand ook geschikt bij huidproblemen, zoals eczeem, psoriasis en rosacea.

Je kan ALHYDRAN SPF nu GRATIS uitproberen.

Zonnebrand zonder parabenen

Je leest het wel vaker op verpakkingen: parabenen-vrij. Het wordt vaak gelinkt aan huidproblemen. En voor je gevoelige huid, is een zonnebrand zonder parabenen dan ook zeker een must.

Parabenen worden vrijwel uitsluitend gebruikt als conserveringsmiddel. Het maakt je product langer houdbaar. Aan parabenen kleven ook nadelen.

Je huid kan op deze toevoegingen reageren. Denk aan jeuk, irritatie en allergie. Door te kiezen voor een zonnebrand zonder parabenen kan je zulke reacties voorkomen.

Gelukkig bevat niet elke zonnebrand parabenen. Je kan bijvoorbeeld voor ALHYDRAN SPF 30 gebruiken. Een combinatie van ingrediënten zorgt voor de houdbaarheid van deze crème. Deze zonnebrandcrème is parabenen-vrij. En daardoor zelfs voor meest gevoelige huid geschikt.Je kan het gratis uitproberen.

Zonnebrand zonder alcohol

Je denkt wellicht dat je crèmes met alcohol beter kan vermijden. Maar een zonnebrand zonder alcohol is niet perse beter.

Of het schadelijk is, hangt af van de soort alcohol die in het product verwerkt is. Sommige soorten veroorzaken huidirritatie. Of leiden tot vochtverlies. Dit geldt niet voor alle soorten.

De alcohol die in ALHYDRAN SPF zit heeft deze ‘slechte’ eigenschappen niet. Deze huidvriendelijke soort alcohol kan geen kwaad. Je kan deze zonnebrandcrème dus gerust gebruiken bij allergie, acne of andere huidproblemen. Of eerst uitproberen.

Gebruik ALHYDRAN SPF 30 bij een gevoelige huid

Bescherm je gevoelige huid met ALHYDRAN SPF 30. Deze zonnebrand en litteken crème in één is parabenen vrij. Het verzorgt je huid intens. En geeft een hoge bescherming tegen UVA én UVB stralen.

De crème is plakt niet. En bevat enkel ingrediënten die zacht zijn voor je huid. Dit maakt de zonneband ideaal voor elk huidtype. Je kan de zonnebrand ook gerust gebruiken bij littekens of een huidallergie.

De crème is geschikt voor alle leeftijden. En is ook geschikt als zonnebrand voor kinderen of baby’s met een gevoelige huid of eczeem. Je kan de créme ook eerst op de gevoelige huid uittesten.

  • Parfum & Parabenenvrij
  • Ook voor kinderen
  • Hypoallergeen
  • UVA + UVB

Gebruikers over ALHYDRAN SPF 30

Ik heb lichte Rosacea en daardoor snel een onrustige huid die vooral snel reageert op goedkopere zonbescherming. Mijn huid is continue beschadigd. Door dit product wordt mijn huid rustiger en is het ook nog eens beschermd tegen UV-straling. Je hebt er weinig van nodig, is wel iets vettig.

M.

Ik heb ALHYDRAN gebruikt na zonverbranding op het hoofd (actinische keratose). De crème lijkt wat rust te geven op de hoofdhuid. De factor 30 variant gebruik ik ook, in de zomer.

F. Hopman

Mijn 1e ervaring is 9 jaar geleden toen ik na bestraling een verkleuring van de huid had. Ik heb toen ALHYDRAN gebruikt op de bestraalde huid en het is genezen en de verkleuring is verdwenen. Sindsdien gebruik ik het ook als zonnebrandcrème 30SPF. Ik vind het de beste crème voor een beschadigde huid die er bestaat.

Petra

je gevoelige huid tegen de zon beschermen?