Wat is een zonlichtbeschadiging?

Een zonlichtbeschadiging (Actinische keratose) kan ontstaan op delen van het lichaam die aan zonlicht worden blootgesteld. Meestal op het hoofd of de handen. Een zonlichtbeschadiging is vaak een kleine plek op de huid die ‘verhoornd’ is en ruw aanvoelt. Meestal ontstaan er meerdere van deze plekken bij elkaar. De kleur varieert van huidkleurig tot rood of bruin.

De meeste mensen krijgen te maken met zonbeschadiging op latere leeftijd, maar ook jonge mensen kunnen een zonbeschadiging oplopen wanneer hun huid veel wordt blootgesteld aan de zon. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer men veel in de zon sport of vaak in de zon op het water is.

Gevolgen zonlichtbeschadiging

Zonlichtbeschadiging is een mogelijke voorstadium voor huidkanker. Vanwege het risico op huidkanker dienen grotere plekken te worden behandeld.

Behandeling

Een behandeling kan onder andere met 5-fluorouracil, Fotodynamische therapie (PDT). Dit in overleg met een arts of dermatoloog.

ALHYDRAN na een behandeling van een zonbeschadiging

Een behandeling tegen zonlichtbeschadiging kan een huidreactie (vurige roodheid, jeuk en droge huid) veroorzaken. Een goede nazorg van de behandelde huid is hierom belangrijk. ALHYDRAN zorgt voor deze goede nazorg.

Wat vinden professionals en patiënten van ALHYDRAN:

  • Verkoelende werking
  • Goede en snelle verbetering van de huidreactie
  • Zorgt voor minder jeuk en roodheid
  • Prettig in gebruik, smeert goed uit

Voorbeelden uit de praktijk:

Onderstaande voorbeelden uit de praktijk zijn afkomstig van patiënten na een behandeling van actinische keratose, die behandeld zijn met ALHYDRAN.


Let op:

In een Casus worden afbeeldingen getoond van echte mensen, soms met zeer ernstige huidaandoeningen. Het bekijken van deze afbeeldingen kan door sommige mensen als schokkend worden ervaren. Ben je jonger dan 12 jaar en zoek je informatie voor bijvoorbeeld een werkstuk? Vraag dan een volwassen persoon om samen met je te kijken of neem contact met ons op voor geschikte informatie.


ALHYDRAN en professionals

ALHYDRAN wordt in Nederland, België en Europa succesvol ingezet bij de nazorg van littekens. ALHYDRAN is uitgebreid klinisch getest door professionals en in diverse brandwondencentra, revalidatiecentra en ziekenhuizen in Europa waaronder de brandwondencentra van Gent (België), Rotterdam (Nederland) en Bad Klosterlausnitz (Duitsland). lees meer…

Bestel ALHYDRAN voor het behandelen van de huid

ALHYDRAN zorgt voor een afname van de klachten van jeuk en roodheid en zorgt voor een directe verkoeling en een goed gehydrateerde huid.