Een litteken na operatie verzorgen met littekencrème

Bij het herstelproces van de huid na een operatie zal in veel gevallen een litteken ontstaan. Een litteken wordt gevormd na een diepe ‘beschadiging’ van de huid, het is een natuurlijke reactie van het lichaam. Goede behandeling en verzorging van het litteken na de medische ingreep zorgt voor verbetering van de littekenhuid.

Voor optimale verzorging en herstel van jouw operatie litteken

  • Minder jeuk, pijn en roodheid
  • Actieve bestrijding van littekens
  • Bescherming en versoepeling van de huid

Informatie over ALHYDRAN

ALHYDRAN hydraterende crème

Gebruik van ALHYDRAN littekencrème na een operatie

Gebruik ALHYDRAN medische hydraterende crème om littekenvorming te voorkomen en bestaande littekens te verminderen.

ALHYDRAN zorgt voor een afname van de littekenklachten en zorgt voor een toename van de huidelasticiteit. Littekencrème helpt de pas gesloten huid versneld te herstellen.

Veel voorkomende klachten bij een operatie litteken:

  • Jeuk en pijn van de huid
  • Aanhoudende roodheid van de huid
  • Dikke roze ‘strengen’ op de huid
  • Een ‘trekkend’ gevoel, alsof de huid te strak staat
  • Minder bewegingsvrijheid van gewrichten

De littekencrème versoepelt de huid, zorgt voor minder jeuk, minder roodheid en minder pijn aan de littekenhuid.

Rika over ALHYDRAN

“Ik heb in november 2016 een omleidingsoperatie aan mijn hart gehad. Ik gebruik ALHYDRAN 2x daags en ben uitermate tevreden over het resultaat. Ik heb een litteken wat er goed uitziet en prachtig geneest. Ik ben zeer tevreden over het product.”

Hoe ontstaat een operatielitteken?

Een operatiewond is een diepe wond, waarbij ook de onderliggende en diepere huid (dermis) schade heeft opgelopen. Op de plaats waar de huid beschadigd is na de operatie gaat het lichaam aan de slag om de huid te herstellen. Er ontstaat bij dat herstelproces littekenhuid.

Meer informatie over littekens en huidklachten door littekens

Advies: Start direct na wondsluiting

Na een operatie is het verstandig om te starten met ALHYDRAN littekencreme als de operatiewond gesloten is (en hechtingen eruit zijn). Zo blijft de huid soepel en wordt de huid optimaal verzorgd. Door vroeg te starten met ALHYDRAN kunnen littekenproblemen en klachten voorkomen worden.

Littekencrème voor bestaande (oude) littekens

Bij bestaande littekens zorgt ALHYDRAN voor een afname van de klachten zoals jeuk, roodheid, pijn en het ‘trekken‘ van de huid. Verder verbetert ALHYDRAN de vochtbalans van de huid en zorgt ervoor dat het litteken minder zichtbaar wordt.

Van Dijk over ALHYDRAN

“Ik heb een aantal weken geleden een open hartoperatie ondergaan, nieuwe hartklep gekregen. De genezing ervan verloopt uitstekend. Ik breng elke ochtend en middag ALHYDRAN crème op ter genezing en dat helpt mij prima, de operatiewond is nauwelijks meer zichtbaar.”