Huidverzorging bij eczeem

Mensen met eczeem hebben vaak een overgevoelige huid, die sneller reageert op prikkels uit de omgeving. Het veroorzaakt een beschadigde huidbarrière, waardoor de huid extra kwetsbaar is. Een goede huidverzorging is cruciaal, om eczeem klachten te voorkomen en verminderen.

ALHYDRAN verzorgt de geïrriteerde huid bij eczeem

 • Vermindert jeuk en roodheid
 • Helpt de intensiteit en duur van actief eczeem te verminderen
 • Helpt eczeemvrije periodes te verlengen
 • Optimale hydratatie en vochtbehoud

Informatie over ALHYDRAN

ALHYDRAN hydraterende crème

Droog eczeem

Bij droog eczeem is het belangrijk geen verzorgingsproducten te gebruiken waarvan het hoofdingrediënt water is. Bij veel crèmes of body lotions is het eerstgenoemde ingrediënt op de ingrediëntenlijst water. Dat is het hoofdbestanddeel. Water in huidverzorgingsproducten zorgt voor uitdroging van de huid. Daardoor kunnen de eczeemklachten erger worden.

ALHYDRAN bevat maar liefst 45% verse Alöe Vera gel en heeft unieke hydraterende eigenschappen. Juist omdat Aloë Vera gel het eerste ingrediënt is zijn de resultaten bij droog eczeem zo goed. ALHYDRAN heeft een positieve werking op de hydratatie van de huid. Alöe Vera heeft bovendien een jeukstillend effect.

Nat eczeem

Bij nat eczeem moet de huid ingedroogd worden. Hoewel ALHYDRAN ook op de natte eczeemhuid een sterk barrière herstellende werking heeft, adviseren wij niet om primair ALHYDRAN toe te passen. Er zijn andere middelen die effectiever zijn voor het indrogen van de eczeem. Vaak ontwikkelt een nat eczeem zich na indrogen tot een droog eczeem.

Droge huid door hormoonzalf

Om eczeem te bestrijden wordt vaak hormoonzalf voorgeschreven. In hormoonzalf zitten corticosteroïden, die werken als een afweeronderdrukker. Bij een opvlamming (flare up) van eczeem bestrijdt dit actief de symptomen van eczeem. Er is echter een keerzijde: de hormoonzalf tast de huidbarrière aan. Na het stoppen met hormoonzalf komt eczeem vaak in alle hevigheid terug.

Bij het gebruik van corticosteroïden is het belangrijk om de huid extra goed te beschermen en hydrateren met ALHYDRAN. Het advies is om eerst de hormoonzalf te smeren. Na het intrekken kan ALHYDRAN aangebracht worden.

Eczeem verzorging met ALHYDRAN

 • Hydrateert de huid en herstelt de huidbarrière
 • Verlicht het branderige gevoel
 • Verlengt de eczeemvrije periodes
 • Verlicht de actieve eczeem periodes
 • Vermindert het gebruik van hormoonzalf

Specialisten kiezen voor ALHYDRAN

Verschillende dermatologen en huidtherapeuten kiezen voor ALHYDRAN bij de behandeling van eczeem. De crème zorgt voor herstel van de huidbarrière en een verbeterde vochtbalans. Het geeft directe verlichting van de klachten en versnelt het herstel van huidbeschadigingen. De medische hydraterende crème wordt in de praktijk als prettig ervaren. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in. ALHYDRAN helpt jeuk, roodheid en een droge huid direct te verminderen.

Dermatoloog M.D. Njoo over ALHYDRAN

“ALHYDRAN adviseer ik bij de behandeling van Atopisch eczeem vanwege de uitstekende verzorgende en hydraterende eigenschappen. Met Aloë Vera als eerste ingrediënt, in plaats van water, zorgt ALHYDRAN voor een optimale hydratie van de huid””

Behandeling van Atoposch Eczeem met ALHYDRAN
Vrouw (22 jaar)

 • Wil geen corticosteroïden gebruiken
 • Regelmatig last van actief eczeem
 • Resultaat na 2 weken

Let op! Eczeem is een chronische en hardnekkige huidaandoening. Helaas is eczeem niet te genezen. ALHYDRAN draagt bij om de ongemakken van eczeem te verminderen. ALHYDRAN zal afhankelijk van de ernst gecombineerd worden met corticosteroïden of andere behandelingen die worden aangereikt vanuit de huisarts of huidspecialist. Raadpleeg de huisarts over het gebruik van ALHYDRAN en als huidklachten aanhouden of erger worden.