Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende huidziekten met dezelfde soort huiduitslag. Het is een oppervlakkige ontsteking van de huid, waarbij de huid jeukt en rood wordt. Bij sommigen is de huid droog en ontstaan schilfers, bij anderen ontstaan blaasjes en komt er vocht vrij.

Bij deze huidaandoening is de barrièrefunctie van de huid ‘ziek’. Daardoor verliest de huid meer vocht en kunnen stoffen van buiten de huid binnendringen en ontstekingen veroorzaken.

De huidaandoening komt veel voor in alle leeftijdsklassen. Het is niet besmettelijk, maar voor de patiënt wel erg vervelend omdat het zichtbaar is en veel irritatie kan geven. Goede huidverzorging is cruciaal, om klachten te verminderen.

ALHYDRAN verzorgt en herstelt de geïrriteerde huid

  • Vermindert jeuk en roodheid
  • Helpt de intensiteit en duur van actief eczeem te verminderen
  • Helpt eczeemvrije periodes te verlengen
  • Optimale hydratatie en vochtbehoud

Informatie over ALHYDRAN

ALHYDRAN hydraterende crème

Soorten eczeem

Constitutioneel (atopisch) eczeem komt het meest voor, met ongeveer 400.000 patiënten in Nederland. Ongeacht welk type eczeem, de klachten zijn bij elke vorm vergelijkbaar.

Veel voorkomende klachten

  • Jeuk en de drang om te willen krabben.
  • Rode huid, soms met bultjes of blaasjes.
  • Schilfering of korstvorming op de huid
  • Een zeer droge huid (droog eczeem) of een vochtige huid (nattend eczeem).

Eczeem klachten

Verzorging van de huid

Eczeempatiënten hebben een kwetsbare huid, die extra zorg nodig heeft. De barrièrefunctie van de huid is beschadigd. Daardoor is de huid vatbaar voor invloeden van buiten, die klachten veroorzaken en verergeren. Door goede huidverzorging kan de barrièrefunctie en vochtbalans van de huid hersteld worden.

Het is belangrijk te weten dat een voor eczeem gevoelige huid altijd goed beschermd moet worden. Zo kunnen klachtenvrije periodes verlengd worden en wordt de intensiteit van actieve periodes verminderd.

Eczeem is er in een natte en droge vorm. Bij de droge vorm voelt de huid ruw en droog aan. Bij de natte vorm komt er vocht uit de huid. De behandeling van de natte en droge vorm verschillen van elkaar.

Huidverzorging bij eczeem

Dermatoloog M.D. Njoo over ALHYDRAN

“ALHYDRAN adviseer ik bij de behandeling van Atopisch eczeem vanwege de uitstekende verzorgende en hydraterende eigenschappen. Met Aloë Vera als eerste ingrediënt, in plaats van water, zorgt ALHYDRAN voor een optimale hydratie van de huid”