Droge huid op je handen door veel wassenDroge huid op je handen door veel wassen

Droge huid op je handen door veel wassen?

Het is in deze tijden extreem belangrijk: je handen goed en veel wassen. Helaas levert dat niet alleen schone, maar ook (extreem) droge handen op. Met kloven, velletjes en al. Wat te doen? Laten we eerst eens kijken waarom je handen uitdrogen als je ze vaak wast.

Oorzaak: je huid verliest z’n vetlaagje

Een gezonde huid heeft een beschermend vetlaagje. Over je hele lichaam, dus óók op je handen. Dit laagje heeft vele belangrijke functies. En één daarvan is: zorgen dat je huid niet uitdroogt.

Welnu: door veel je handen te wassen met zeep, spoel je die beschermende vetlaag weg. En nu is het advies ook nog eens om je handen iedere keer grondig en lang te wassen. Dat telt allemaal op.

Wat is dan uiteindelijk het gevolg van al dat schoonmaken? Dat de huid op je handen vocht niet meer kan vasthouden. Dan verdampt het. Zo krijg jij al snel een (zeer) droge huid. Dat zie je niet alleen, je voelt het ook: je handen raken sneller geïrriteerd en gaan jeuken.

Oplossing: smeren met de juiste zalf

Normaal gesproken is het advies: was minder vaak, korter en zonder zeep. Maar gezien de situatie ontkomen we daar voorlopig niet aan. Daarom moet je je huid een handje helpen:

Smeer na iedere wasbeurt je handen in met de juiste zalf. Dat wil zeggen: een zalf die niet alleen hydrateert, maar óók je huid dat beschermlaagje teruggeeft.

Want smeer je je handen in met een zalf die slechts hydrateert? Daar heb je niets aan zonder dat beschermlaagje. Het vocht verdampt weer net zo hard; je probleem is niet opgelost, je droge huid komt razendsnel terug.

ALHYDRAN

Waarom werkt onze zalf zo goed tegen een droge huid? Omdat ALHYDRAN op 2 manieren werkt: het hydrateert én geeft je huid een beschermlaagje. Je huid wordt gevoed, kan de vochtbalans herstellen en je klachten verdwijnen snel.

Een ander voordeel van onze crème: het voelt niet vettig aan. Daarmee is het een heel goed alternatief voor vettige crèmes, die je huid een vetlaag geven.

Je kunt onze zalf eens uitproberen: Bestel een gratis proefmonster

Nieuw: ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care

We hebben een variant die extra tegen een droge huid werkt: Cracked Dry Skin Care.

Deze crème is speciaal ontwikkeld om een (extreem) droge huid te voeden, te verzachten en te laten herstellen. De crème is onder andere verrijkt met Sheaboter, Bisabolol en Panthenol.

Ervaringen

Na enkele dagen de zalf intensief gebruikt te hebben al een duidelijke verbetering waar te nemen. Vochtbalans is na enkele weken verbeterd op de droge plekken (handpalmen). Ik ben positief verrast. Voor ALHYDRAN heb ik al vele soorten crème geprobeerd, maar zonder resultaat.

Dick

Ik heb last van een zeer droge huid. Deze crème trekt goed in en is achteraf niet vettig.

Vrouw

Ik gebruik ALHYDRAN vrijwel dagelijks - niet alleen op het litteken - maar omdat door het veelvuldig gebruik van desinfecterende handgels de handen droog en trekkerig dreigen te worden. Dit voorkom ik door ALHYDRAN. Ik wil nooit meer een andere crème!

Irene Bongaerts

Wil je ALHYDRAN gebruiken?

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen:


Application of Medical Moisture Retention Cream (ALHYDRAN), A New Option in the Treatment of Venous Eczema
Bekijk het artikel (Maarstricht University Research Publications)

Publicatie: Journal of Gerontology & Geriatric Research, 2017
Auteur(s): Rondas, AALM Rondas, JA Vestjens, JMGA Schols
Instelling: De Zorggroep – Venray, Maastricht University – Health and Primary Care, the Netherlands


Alhydran, a new option in the treatment of hypostatic eczema.
Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het World Union of Wound Healing Societies (WUWHS), Florence, Italy, 2016
Auteur(s): AALM Rondas, JA Vestjens, JMGA Schols
Instelling: De Zorggroep – Venray, Maastricht University – Health and Primary Care, the Netherlands


Two years of experience with a new product based on aloe vera for hydration of burn scars.
Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het European Burn Assosiation (EBA) Congres, Budapest, Hungary, 2007
Auteur(s): S. Monstrey, MD, PhD, A. Pirayesh, MD, E. Lambrecht, RN, S. Lauwaert, RN, J. Verbelen, RN, MN, H. Hoeksema, RC
Instelling: Burn Centre, University Hospital Ghent, Belgium