Brandwonden

Brandwonden zijn er in verschillende soorten. Van een lichte zonverbranding tot en met ernstige en uitgebreide brandwonden. Wat ze gemeen hebben is dat niemand er blij mee is en dat het lichaam aan de slag gaat om de beschadigde huid te herstellen.

Meestal verloopt het herstel probleemloos, helaas niet altijd. In alle gevallen vraagt de beschadigde huid om extra zorg en behandeling. De brandwond verzorgen met ALHYDRAN zorgt voor versneld herstel van de gesloten huid en vermindering van klachten.

ALHYDRAN verzorgt de verbrande huid, voor optimaal herstel

  • Minder jeuk, pijn en roodheid
  • Bescherming en versoepeling van de huid
  • Actieve bestrijding van littekens

ALHYDRAN medische hydraterende crème

Alhydran litteken creme - voor het behandelen van je littekens

Wat is een brandwond?

De huid kan goed tegen warmte, denk aan een warme dag of een warm bad. De huid kan niet tegen extreme hitte; dan kan de huid verbranden. De meeste brandwonden ontstaan door ongelukken met hete thee of koffie.

Een brandwond is geen gewone beschadiging. Een wondje doet pijn maar geneest, een gebroken been wordt in het gips gezet om te genezen. Bij een brandwond kan de huid soms zo erg beschadigd zijn dat de huid hulp nodig heeft om te herstellen, ook nadat de huid weer dicht is.

Diepte van een brandwond

Waaraan is de huid verbrand, hoe heet was het, hoe lang is de huid eraan blootgesteld. Deze factoren zijn van invloed op de diepte van een brandwond. Om te weten te komen hoe ernstig een verbranding is zijn er graden bedacht. Hoe dieper de huid is verbrand, des te ernstiger de brandwond en des te hoger de graad.

Eerstegraads verbranding

Dit is de meest voorkomende verbranding, veelal een zonverbranding.

De huid is een beetje rood en voelt gevoelig (prikkelend), soms pijnlijk aan. De huid is droog, kan pijnlijk zijn en is soms wat opgezwollen. De verbranding is te vergelijken met een ontstekingsreactie.

De roodheid en pijn zijn doorgaans binnen 24 uur weer verdwenen. Omdat bij een oppervlakkige verbranding de huid nog aanwezig is zal de huid volledig herstellen.

Oppervlakkige tweedegraads brandwond

Verbranding van de buitenste huidlagen (epidermis en/of epidermis), waarbij de huid beschadigd is.

Bij tweedegraads verbrandingen is de huid rood, vochtig, pijnlijk en er kunnen blaren ontstaan. Bij een diepe verbranding heeft de warmte langer kunnen doordringen in de huid, dan is de huid is roodachtig/wit, nat en zeer pijnlijk. Blaren kunnen zichtbaar aanwezig zijn.

Na sluiting van de brandwond kunnen littekens ontstaan.

Derdegraads brandwond

Een zeer ernstige verbranding. Bij is de huid zwaar beschadigd, tot in het onderhuidse vetweefsel.

In het begin is het verbrande gebied wit of zwart, later wordt de huid bruin en leerachtig. De zenuwuiteinden, haarwortels en zweetklieren zijn verbrand waardoor de wond ongevoelig is en de huid zeer droog is.

Omdat dit een zeer diepe verbranding is waarbij enkele belangrijke functies van de huid zijn verbrand zal de huid moeizaam genezen. Littekens zullen ontstaan.

Verzorging van de huid

Bij de nazorg van zowel lichte, oppervlakkige als diepe brandwonden helpt ALHYDRAN de pas gesloten huid versneld te herstellen en klachten te verminderen. ALHYDRAN versoepelt de huid, zorgt voor minder jeuk, roodheid en pijn aan de beschadigde huid. Ook helpt het om littekenvorming te voorkomen en bestaande littekens te verzorgen.

Verzorgen van de huid bij brandwonden

Succesvol ingezet door brandwondencentra & klinisch getest

ALHYDRAN wordt in Nederland, België en Europa succesvol ingezet bij de nazorg van brandwonden.

ALHYDRAN is uitgebreid klinisch getest door professionals en in diverse brandwondencentra, revalidatiecentra en ziekenhuizen in Europa. Onder andere door door Brandwondencentrum Rotterdam (NL) en Brandwondencentrum UZ Gent (BE).

ALHYDRAN is partner van de Nederlandse Brandwonden stichting, Stichting Kind en Brandwond en European Burns Casualties Association.

Marion Thewessen over ALHYDRAN

“Na een steekvlam in mijn gezicht had ik enorme brandwonden opgelopen in mijn gezicht en hals. Nadat de wonden dicht waren ben ik meteen gaan smeren met ALHYDRAN.

Ongelooflijk fijn product en de brandwonden/littekens zijn werkelijk wonderbaarlijk mooi genezen! Ik heb in de hals nog twee kleine littekens maar verder nergens. Ik ben hier echt zo blij mee!”