Verzorging van de huid tijdens en na bestraling

De periode tijdens en na bestraling heeft de huid het zwaar te verduren. De huid raakt geleidelijk meer beschadigd gedurende de radiotherapie. Daardoor kunnen huidreacties en klachten aan de huid na bestraling ontstaan. Goede verzorging van de huid na bestraling belangrijk.

Veel radiotherapie afdelingen adviseren hun patienten om vochtinbrengende lotions, zalven of crèmes te gebruiken. Een droge huid kan zorgen voor een trekkerig gevoel en jeuk. Krabben is de natuurlijke reactie, waardoor risico bestaat op huidbeschadiging. Een gehydrateerde huid voorkomt barstjes en scheuren in de huid. Het doel is behoud van de barrièrefunctie van de huid.

ALHYDRAN verzorgt door bestraling beschadigde huid

  • Minder jeuk, pijn en roodheid
  • Bescherming en versoepeling van de huid
  • Actieve bestrijding van littekens

Informatie over ALHYDRAN

ALHYDRAN hydraterende crème

ALHYDRAN hydrateert de beschadigde huid

ALHYDRAN heeft tijdens en na de bestralingsperiode een goede plaats in de behandeling van de kwetsbare bestraalde huid. Het gebruik van hydraterende crèmes heeft een klinisch voordeel bij de behandeling van huidproblemen.

De crème zorgt voor verlichting van klachten. Bovendien zorgt het voor versneld herstel van huidbeschadigingen. ALHYDRAN wordt in de praktijk prettig ervaren. Het smeert makkelijk uit op de kwetsbare huid en geeft snel verlichting van klachten.

Niet-geparfumeerde vochtinbrengende crème

ALHYDRAN is een sterk hydraterende crème op basis van natuurlijke ingrediënten. De crème is niet-geparfumeerd, er worden geen toegevoegde geurstoffen gebruikt. Ook bevat deze geen metaalhoudende componenten, zoals zink. Daardoor is ALHYDRAN is zeer geschikt voor de nazorg van door radiotherapie beschadigde huid.

De huid verzorgen na bestraling

ALHYDRAN zorgt voor bescherming van de huid en voor een afname van huidklachten. ALHYDRAN verbetert de soepelheid van de huid en versnelt het herstel van de bestraalde huid. Bovendien heeft ALHYDRAN een goed effect op jeuk.

Gebruik van ALHYDRAN tijdens de bestralingsperiode

ALHYDRAN beschermt de huid. De huid wordt soepel (hydrateert) gehouden en de klachten zullen afnemen. Zeker de jeuk zal minder worden. Doordat ALHYDRAN makkelijk smeert is het gemakkelijk en pijnloos op de bestraalde huid aan te brengen. Alhydran trekt gemakkelijk in de huid, waardoor de huid niet extra gereinigd hoeft te worden tijdens de bestralingssessies.

Gebruik van ALHYDRAN na de bestralingsperiode

Na de periode van bestralen is het van belang om zo snel mogelijk te revalideren. Het kan enkele weken duren voordat de huid hersteld is.  ALHYDRAN verlicht snel de pijn, jeuk en de roodheid waardoor er makkelijker behandeld kan worden.

Radiotherapie instituten adviseren en gebruiken ALHYDRAN

Verschillende Nederlandse radiotherapie instituten adviseren en gebruiken ALHYDRAN.

Door Nederlandse behandelaars is ALHYDRAN bestempeld als ‘crème die het comfort van de patiënt bij Radiodermatitis verhoogt’.

Dit staat in de ‘Landelijke Consensus Werkwijze Acute Huidreacties Radiotherapie’. Deze werkwijze is opgesteld door radiotherapeuten, verpleegkundigen en dermatologen van diverse Nederlandse radiotherapie centra.

Als een van de weinige producten heeft ALHYDRAN klinische bewijsvoering voor de werking. Met name bij jeuk zijn de ervaringen erg positief.

Ervaring van een Radiotherapeut uit Amsterdam

“ALHYDRAN wordt tijdens en na de bestralingsperiode gebruikt. ALHYDRAN is beter dan enkel een Aloe Vera Gel, wegens het hydraterende en vochtvasthoudende vermogen.”