Behandeling van de huid na bestraling & ervaringen

Er kunnen huidklachten ontstaan door bestraling. Patienten en medisch professionals hebben zeer goede ervaringen met het gebruik van ALHYDRAN bij de behandeling van de beschadigde huid na bestraling.

Radiotherapie instituten adviseren en gebruiken ALHYDRAN

Verschillende Nederlandse radiotherapie instituten adviseren en gebruiken ALHYDRAN om de huid goed te hydrateren.

Sinds 2017 is ALHYDRAN toegevoegd aan de lijst met nazorgproducten voor huidreacties bij radiotherapie. Dit is een lijst met producten waarvan bekend is dat er nauwelijks of geen interactie met ioniserende straling of overgevoeligheidsreacties zijn waargenomen.

De lijst is gepubliceerd in de ‘landelijke werkwijze huidreacties radiotherapie’. Een landelijk consensus document over de werkwijze bij acute huidreacties bij radiotherapie.

ALHYDRAN verzorgt door bestraling beschadigde huid

  • Minder jeuk, pijn en roodheid
  • Bescherming en versoepeling van de huid
  • Actieve bestrijding van littekens

Informatie over ALHYDRAN

ALHYDRAN hydraterende crème

Case Studie

  • Bestraling bij borstkanker
  • Vrouw, 42 jaar
  • ALHYDRAN gebruik tijdens & na bestraling

Bekijk Case Studie

Case Studie

  • Bestraling bij borstkanker
  • Vrouw, 68 jaar
  • ALHYDRAN gebruik na bestraling

Bekijk Case Studie

Ervaringen van ALHYDRAN gebruikers

Preventief gebruik bij bestraling

Ik heb ALHYDRAN preventief gebruikt tijdens en na de bestraling (in feite gebruik ik het nog steeds, totdat de tube op is). Ik heb, gelukkig, geen beschadigde huid gehad, wellicht mede door ALHYDRAN, maar dat zullen we nooit weten. Ik vind het prettig in gebruik, het smeert goed en trekt snel in. De huid is gedurende en na de bestraling nauwelijks geïrriteerd geweest (enkele dagen wat rood geweest) maar juist soepel en gehydrateerd. Ik ben heel tevreden over het product.

– Mevrouw Visser

Behandeling bestralingsgebied tijdens en na radiotherapie

ALHYDRAN werd tijdens en na de bestralingsperiode gebruikt. ALHYDRAN is een prettig alternatief voor cetomacrogol. Patiënten zijn bijna altijd positief over het gebruik.
ALHYDRAN is beter dan enkel een Aloe Vera Gel, wegens het hydraterende en vochtvasthoudende vermogen. Met enkel een gel wordt de bestraalde huid te droog en schilferig. ALHYDRAN wordt ingezet bij graad I en II radiatiedermatitis.

– Radiotherapeut uit Amsterdam, Nederland

ALHYDRAN preventief gebruikt

Ik heb ALHYDRAN preventief gebruikt tijdens en na de bestraling (in feite gebruik ik het nog steeds, totdat de tube op is). Ik heb, gelukkig, geen beschadigde huid gehad, wellicht mede door ALHYDRAN, maar dat zullen we nooit weten. Ik vind het prettig in gebruik, het smeert goed en trekt snel in. De huid is gedurende en na de bestraling nauwelijks geïrriteerd geweest (enkele dagen wat rood geweest) maar juist soepel en gehydrateerd. Ik ben heel tevreden over het product.

 

– Mevrouw Visser

Mijn huid knapte snel op

Ik ben erg te spreken over ALHYDRAN en geef dat zoveel mogelijk door aan andere mensen.

Ik heb de crème na bestraling gebruikt en mijn huid knapte er heel snel van op. Ook mijn littekens worden dunner van ALHYDRAN en het versnelt het herstel.

 

– Anoniem

De doktersassistente in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis adviseerde ALHYDRAN

Wat was ik blij met de tip over deze crème, ik kreeg de tip van een doktersassistente in het AVL in Amsterdam, waar ik 21 bestralingen aan mijn borst onderging.

Ik had eerst een andere crème die ik niet fijn vond. Deze was erg plakkerig en leek in de huid te branden. Echter werd deze crème wel volledig vergoed. De crème van jullie wordt niet vergoed. Maar ik ben er reuzeblij mee! De radioloog adviseerde mij te blijven smeren tot hij op is. Het resultaat was verbluffend.

Heel snel was ik van de pijn en het vervellen af. Topproduct! ik hoop dat het voor toekomstige cliënten nog eens vergoed word, want voor patiënten met een kleine portemonnee is het prijzig.

 

– Gerda Brink

Rood litteken na borstamputatie

Ik heb drie jaar geleden een borstamputatie ondergaan. Het litteken was erg rood gebleven. Volgens de arts bleef dat zo. Iets wat ik heel erg vond.

Ik ben gaan zoeken op internet en kwam bij jullie website uit. Ik dacht dat ga ik proberen en met goed resultaat! Het litteken is een stuk minder rood geworden. Ik ben daar erg blij mee.

 

– Anita

Superfijne crème na een bestralingsperiode

Ik heb nu al anderhalve tube Alhydran 250ml gesmeerd. Superfijne crème na een bestralingsperiode en operaties. De crème verminderd daadwerkelijk de littekens.

Ik wil de crème voorlopig nog lang niet kwijt.

– M. Van Boekel

De beste crème ooit!

Voor mij is dit de beste creme ooit, ALHYDRAN zorgde ervoor dat mijn huid er goed uit bleef zien na vijf rondes radiotherapie. Ik zal iedereen die radiotherapie ondergaat deze geweldige crème aanbevelen. Ik heb helemaal geen littekens of verbande huid overgehouden!

– Anoniem

ALHYDRAN, zeker de investering waard.

De creme bevalt prima. Ik had na de bestraling geen last van mijn huid, mijn huid bleef soepel en de donkere verkleuringen die er waren, trekken nu netjes weg. Ook de littekens helen keurig, naar mijn idee komt dit door de Alhydran creme. De creme smeert lekker, en je hoeft niet veel te gebruiken. De creme is wel wat duurder dan andere cremes, maar is de investering zeker waard.

– Mevrouw van Wirdum

Het product heeft voor mij precies gedaan waarvoor ik het heb gekocht

Na bestralingen t.g.v. borstkanker kreeg ik als bijwerkingen een droge rode en zelfs bruine huid. Via het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik alleen maar pads mocht gebruiken die ze mij hadden geleverd. Het enige wat deze pads deden, was ervoor zorgen dat de kleding niet over de plekken schuurt.

Nadat ik de creme van Alhydran ben gaan gebruiken, had ik geen last meer van jeuk en de verbrande huid liet los waardoor ik mijn gewone huid weer terugkreeg. Toen ik dit tijdens mijn controle aan de arts vertelde zei deze dat ze deze creme vroeger ook gebruikten, maar nu niet meer omdat deze niet wordt vergoed door de verzekeraar.

De pads die ik heb ontvangen (ter waarde van ongeveer € 90) worden wel vergoed. Ik raad deze creme echt aan voor iedereen met vergelijkbare problemen. Hij is de aankoopprijs dubbel en dwars waard.

– Ria

Mijn ervaring met Alhydran

Op aanraden van de bestralingskliniek, ben ik Alhydran in maart 2014 gaan gebruiken op mijn door bestraling verbrande huid en littekens.

Tijdens mijn zeven maanden intensieve wondzorg met periodes van huidbeschadiging door o.a. pleisters en afplaktape van de vacuümpomp was Alhydran ook een trouwe metgezel. Ik ben zeer te spreken over deze crème die goed smeert, niet plakt en niet vet is. Nog steeds gebruik ik Alhydran 2x per dag om mijn littekens en huid soepel te houden.

Kortom: ik ben bijzonder tevreden over de Alhydran-crème die overigens ook helpt bij jeuk van insectenbeten.

– Nell

ALHYDRAN tijdens mijn bestraling

Het feit dat ik al meerdere keren Alhydran heb besteld betekent dat ik zeer tevreden ben over het product.

Ik ben ermee begonnen na een zeven weken durende bestralingsperiode, waardoor de huid zeer beschadigd raakte en open wonden vertoonde.

Inmiddels gebruik ik het al enige maanden en de huid is genezen, maar als gevolg van de bestraling iets donkerder van kleur.

– Alma

ALHYDRAN na bestraling

Ik ben vlak na de bestraling (borstkanker) Alhydran gaan gebruiken. Het Radiotherapie Centrum Hoorn heeft mij een aantal ‘samples’ cadeau gedaan, omdat de pijn en de jeuk gingen overheersen na het gebruik van Cetomacrogol en ik er slapeloze nachten aan overhield wat niet ‘handig’ is tijdens 5 weken bestraling !

Na een aantal dagen Alhydran te hebben gebruikt, heb ik nogmaals Cetomacrogol uitgeprobeerd, al was het alleen om te kijken of Alhydran echt hielp. In ‘no time’ begon de pijn weer en de jeuk werd zo erg dat ik tegen een hyperventilatie aanzat. De Cetomacrogol heb ik er met koud water afgeveegd en er direct Alhydran opgedaan en bij mij heeft het zo’n verzachtende werking, dat er niets anders tegen op kan qua andere voorgeschreven producten die alleen maar je huid meer kunnen schaden bij dagelijks gebruik!

De huid zal zich daarna vanzelf herstellen, ook qua vetgehalte, maar dat de pijn en de jeuk kan worden bestreden met dit fantastische product Alhydran is voor mij op dit moment het allerbelangrijkst.

– D. Martell, Nederland

ALHYDRAN haalde het branderige gevoel uit mijn bestraalde huid

“ALHYDRAN was beter dan een andere crème (Cetomacrogol) die ik eerst gebruikte. Dit omdat ALHYDRAN de branderigheid uit het bestraalde gebied haalde. Ik had ook minder jeuk op de bestraalde huid. ALHYDRAN smeert makkelijk en heeft een neutrale geur.”

– Een 42 jarige anonieme gebruikster

Het bestraalde gebied werd zichtbaar sneller beter

“ALHYDRAN zorgt voor minder pijn en roodheid. Het bestraalde gebied werd zichtbaar sneller beter. Mijn huidtherapeut kon sneller starten met behandelen. ALHYDRAN is prettig in gebruik en smeert makkelijk.”

– Een 68 jarige anonieme gebruiker.

Radiotherapie en ALHYDRAN; absoluut geen huidschade!

“Tijdens mijn borstsparende behandeling gebruikte ik ALHYDRAN. Na 3 weken van radiotherapie en 3 maal daags ALHYDRAN is er absoluut geen beschadiging aan mijn huid. Een enkele keer ontstond er een beetje roodheid, maar zodra ik ALHYDRAN smeerde verdween de roodheid meteen. Ook na de bestraling gebruik ik ALHYDRAN. Er is mij namelijk verteld dat een huidreactie tot 2 weken na de bestraling nog kan ontstaan. Het resultaat is nog steeds zeer goed!

Een positief bijwerking is dat het litteken van de lumpectomie (borstsparende behandeling) bijna “onzichtbaar” is geworden tijdens de weken dat ik ALHYDRAN gebruikte.”

– Een 58-jarige vrouw

Ik ben echt heel enthousiast!

Na een borst-besparende operatie was er op de eerste plaats heel veel vreugde over de verwijdering van de tumor, maar bleef er helaas een lelijk litteken over: dik, rood en bobbelig. De apothekersassistente van de bestralingsafdeling van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, wees me later op Alhydran: en na twee maanden dagelijks tweemaal smeren, is er van het ontsierende litteken bijna niets meer te zien of te voelen. Echt ongelooflijk!

– Marie-Louise