Beschadigde huid rondom een wond

Het sluiten van een chronische wond is een ingewikkeld proces waarbij veel factoren van invloed zijn op de genezing. Een belangrijke factor is een gezonde en schone omringende huid (wondrand). Dit omdat er vanuit de wondrand een nieuwe huidlaag moet groeien die de wond weer dichtmaakt. Als de wondrand niet gezond of schoon is dan kan een wond nog verder beschadigen.

ALHYDRAN beschermt de wondrand

ALHYDRAN zorgt voor een beschermende laag op deze belangrijke maar kwetsbare huid. De crème kan worden ingezet om zowel wondranden als de pas gesloten huid te beschermen, te hydrateren en te verzorgen.

  • Minder jeuk, pijn en roodheid
  • Bescherming en versoepeling van de huid
  • Actieve bestrijding van littekens

Informatie over ALHYDRAN

ALHYDRAN hydraterende crème

ALHYDRAN beschermt de wondrand

ALHYDRAN zorgt voor een beschermende laag op deze belangrijke maar kwetsbare huid. De crème kan worden ingezet om zowel wondranden als de pas gesloten huid te beschermen, te hydrateren en te verzorgen. Het zorgt voor een afname van de klachten (bijvoorbeeld jeuk) en zorgt voor een toename van de huidelasticiteit en versnelt het herstel van de littekenhuid.

Voorbeelden uit de praktijk:

Onderstaande voorbeelden uit de praktijk zijn afkomstig van patiënten met een wond, die behandeld zijn met ALHYDRAN.

Ervaring van Linda Bolhuis

“Onze dochter van 9 had een aantal problematische wondjes op haar been, die slecht wilden helen. Eenmaal dicht, was het nieuwe huidje zo dun dat het weer makkelijk openging. Met Alhydran lukte het om de huid weer te laten herstellen tot een sterk geheel. Alhydran heeft ons dus zeer goed geholpen. Vervolgens hebben we het ook gebruikt voor onze zoon van 7. Hij heeft waterwratten gehad die littekens dreigden achter te laten. Met Alhydran herstelde de huid snel.”

Wondzorgcoördinator, Antwerpen, België

“Na een open luxatie fractuur sloot de wond niet meer. Door de aanwezigheid van een chronische wond was er een grote kans op diepere infecties en kon de wond moeilijk sluiten. Om de huid sneller te laten herstellen werd ALHYDRAN om de wondranden gebruikt en curretage en Hydrogel op de wond gebruikt. De wondranden zijn onder de behandeling van ALHYDRAN duidelijk verbeterd. In de nazorg is alleen ALHYDRAN gebruikt.”

Chronische wond
Vrouw (79 jaar)

  • Wondsluiting is geslaagd
  • De wondranden zijn significant verbeterd
  • Tijdens nazorg is uitsluitend ALHYDRAN gebruikt